Mourinho sa cíti zradený hráčmi, málo sa vraj snažia

Ďalší večer plný rozčarovania zažil portugalský kouč v pondelok na King Power Stadium v Leicesteri.
Ďalší večer plný rozčarovania zažil portugalský kouč v pondelok na King Power Stadium v Leicesteri. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. dec 2015 o 09:03

Vlani som odviedol brilantnú prácu a priviedol týchto hráčov na úroveň, ktorú si ani nezaslúžia. Teraz to cítim tak, že zradili našu spoločnú robotu, citovala nahnevaného Mourinha agentúra AP.

LEICESTER. Za zradu považuje tréner Chelsea José Mourinho pondelkový výkon svojich zverencov v zápase 16. kola Premier League proti Leicestru City.

Úradujúci anglický šampión sa po prehre na trávniku opätovného lídra 1:2 zosunul na 16. miesto v tabuľke iba bod nad hranicou zostupu do nižšej súťaže.

"Keby som bol hráč, dával by som tomu oveľa viac. Vlani som odviedol brilantnú prácu a priviedol týchto hráčov na úroveň, ktorú si ani nezaslúžia. Teraz to cítim tak, že zradili našu spoločnú robotu,“ citovala nahnevaného Mourinha agentúra AP.

Po ďalšej tohtosezónnej prehre začínajú "The Blues" zamestnávať myšlienky na záchranu v najvyššej súťaži.

"Sme v zóne tabuľky, z ktorej mám pocit hanby. Chcem však zostať trénerom, nemám o tom pochybnosti. Všetci, ktorí ma poznajú, vedia, že sa nebojím výziev. A toto je veľká výzva. Verím, že rovnaký názor budú mať aj majiteľ pán Abramovič a správna rada klubu,“ povedal Mourinho.

Na otázku, či ešte vidí možnosť zaútočiť na prvú štvorku zaručujúcu účasť v Lige majstrov, portugalský kouč Londýnčanov odpovedal: "Nemôžeme už byť vo štvorke na konci sezóny, ale stále sa môžeme dostať na šieste miesto. Ak teda viacero mužstiev nad nami postráca body.“

Naopak, taliansky tréner Leicesteru Claudio Ranieri prežíva v tejto sezóne so svojimi hráčmi anglickú rozprávku.

Jej súčasná podoba je 10 víťazstiev v 16 zápasoch a 35 bodov spojených s líderským postom v Premier League. Pre porovnanie: Chelsea má na konte o 20 bodov menej.

"Je to magické, čo sa deje. Nechcem sa z toho prebudiť,“ uviedol 64-ročný Ranieri, ktorý v rokoch 2000 - 2004 sedel na lavičke Chelsea.

Vystriedal ho práve Mourinho.

"V našom výkone bolo v tento večer čosi elektrizujúce. Bez toho sme len priemerným tímom,“ dodal Ranieri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho sa cíti zradený hráčmi, málo sa vraj snažia