Mourinho pobúril svojou oslavou hráčov Valencie

SITA|22. nov 2011 o 13:51

Obrancovi španielskeho futbalového klubu Jérémymu Mathieuovi sa nepáčilo správanie trénera Realu Madridu Josého Mourinha po vzájomnom ligovom dueli oboch spomenutých tímov.

MADRID.

"Biely balet" zvíťazil v sobotu na ihrisku Valencie 3:2 a portugalský kouč klubu zo španielskej metropoly sa po víťaznom góle Cristiana Ronalda prezentoval až príliš extravagantnou oslavou, keď napodobňoval jazdu na koni vyskočil na chrbát útočníka Josého Callejóna.

"Taký je Mourinho. Nerešpektoval Valenciu, takéto veci by sa nemali stávať na profesionálnej úrovni," vyhlásil nahnevaný francúzsky reprezentant Mathieu. Hráči Valencie tiež neskrývali po zápase rozčarovanie nad výkonom hlavného rozhodcu, ktorý neodpískal hru rukou Sergia Ramosa na bránkovej čiare pred koncom nadstaveného času.

Mourinho sa na tlačovej konferencii bránil slovami, že Valencia mala byť poctená jeho oslavou. "Vášnivo sme oslavovali, pretože Valencia je veľmi zdatný súper. Ľudia často tvrdia, že sme arogantní, keď neoslavujeme."

"Teraz, keď sa tak stalo, tak nás aj tak kritizujú. Predstavitelia Valencie by mali byť poctení, pretože zvyčajne neoslavujeme takýmto spôsobom. Z mojej strany tam bol určite aj rešpekt voči súperovi," uviedol na svoju obhajobu bývalý kormidelník FC Porto, Chelsea FC a Interu Milano.

Real Madrid je po dvanástich kolách na čele v tabuľke Primera División 2011/2012 s trojbodovým náskokom pred najväčším konkurentom v boji o ligový primát - FC Barcelona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho pobúril svojou oslavou hráčov Valencie