Mourinho novinárom: Naučil som sa, že nechcete počuť pravdu

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Autor: SITA/AP)
TASR|14. aug 2011 o 10:20

Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho sa pred prvým zápasom o Superpohár proti Barcelone po čase opäť postavil pred španielskych novinárov.

Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho sa pred prvým zápasom o španielsky Superpohár proti Barcelone po niekoľkomesačnej odmlke opäť postavil pred španielskych novinárov.

MADRID. Mourinho v apríli po výbuchu na tlačovej konferencii po prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov proti Barcelone (0:2) dostal od UEFA dištanc.

Portugalský kouč absolvoval pred prvým zápasom o španielsky Superpohár prvú tlačovú konferenciu na území Španielska od prehry so Zaragozou (2:3), ktorú Real utrpel tri dni po prehre s Barcelonou a obvinení, že úspechy katalánskeho klubu sú najmä zásluha rozhodcov a UEFA.

Na novinársku otázku, či sa z tejto príhody poučil, Mourinho reagoval jednoznačne: "Naučil som sa, že nechcete počuť pravdu." Následne kouč Realu odmietol ďalej rozprávať o Barcelone.

"Nebudem hovoriť o Barcelone. Budem rozprávať iba o svojom tíme," dodal Mourinho na štadióne Santiaga Bernabeua, kde si prišlo pozrieť tréning 57 000 fanúšikov.

"O Lige majstrov sa nebudem vyjadrovať dovtedy, kým budem v treste," reagoval Portugalčan na otázku, či je pre Real prioritou sezóny 10. triumf v Lige majstrov.

Mourinho sa odvolal proti päťzápasovému dištancu od UEFA, v rámci ktorého nesmel sedieť na lavičke tímu štyri duely a piaty bol s trojročnou podmienkou. Odvolacia komisia UEFA päťzápasový trest potvrdila, no namiesto jedného dostal Mourinho dva zápasy s trojročnou podmienkou. Portugalčan si jeden duel odpykal v minulej sezóne pri odvete semifinále Ligy majstrov na Nou Campe.

"Počas kariéry som dosiahol niekoľko dôležitých víťazstiev. Pri organizácii ako je UEFA, ktorá nie je obyčajná ani demokratická, má redukcia trestu mimoriadny význam," skonštatoval Mourinho.

"Trest už nemohli viac zredukovať, pretože by sa dostali do trápnej situácie. Pre mňa je to teda fantastický úspech. Na druhej strane, kým budem v treste, nebudem sa vyjadrovať k Lige majstrov."

Nedeľňajší duel o španielsky Superpohár je pre Mourinha dobrým testom pred začiatkom ligy, kde bude chcieť Real ukončiť trojročnú víťaznú sériu svojho konkurenta. Odvetný duel boja o Superpohár je na programe v stredu na Nou Campe.

"Pre mňa ide o izolovaný turnaj a nesúvisí s tým, čo sa stane potom. Pozrite sa, čo sa stalo v milánskom Interi - prehrali sme zápas o superpohár a potom sme získali treble," mieni Mourinho.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mourinho novinárom: Naučil som sa, že nechcete počuť pravdu