Mourinho možno opäť vynechá Casillasa zo zostavy

(Autor: SITA/AP)
SITA|5. jan 2013 o 20:06

Tréner Realu Madrid pripustil, že brankár Iker Casillas nemusí figurovať ani v základnej zostave na nedeľňajší domáci duel proti Realu Sociedad San Sebastián.

MADRID. Tréner futbalistov španielskeho prvoligového klubu Real Madrid José Mourinho pripustil, že brankár a zároveň tradičný kapitán tímu Iker Casillas nemusí figurovať ani v základnej zostave na nedeľňajší domáci duel 18. kola Primera División proti Realu Sociedad San Sebastián (17.00 h).

Štyridsaťdeväťročný portugalský kouč šokujúco vynechal Casillasa 22. decembra zo základnej jedenástky "bieleho baletu" v zápase 17. kola na pôde Málagy (2:3 z pohľadu favorizovaných hostí), kde dal prednosť 25-ročnému Antoniovi Adánovi.

Tridsaťjedenročný majster sveta dovtedy naposledy absentoval v ligovom súboji 5. mája, keď mal Real už istotu titulu.

"Sebavedomie je vo futbale veľmi dôležité, ale konkurencia na jednotlivých postoch takisto. Nie je dobré, ak má hráč priveľa pohodlia. Ten brankár, ktorý nastúpi na ligové stretnutie, nebude chytať v stredu v pohárovom zápase proti Celte Vigo," uviedol na sobotňajšej tlačovej besede "The Special One" Mourinho.

"Nie som stroj, tiež sa musím z mojich chýb poučiť," skonštatoval minulý týždeň brankár španielskej reprezentácie Casillas. Na otázku, či stratil hlad po ďalších tituloch, odpovedal: "Ak by som ho nemal, už by som tu nesedel."

Podľa Mourinha si budú jeho zverenci v nasledujúcich stretnutiach počínať tak, akoby boli na čele tabuľky či v dohľade. Zverenci bývalého kormidelníka FC Chelsea, Interu Miláno či FC Porto pritom majú 16-bodové manko na vedúcu Barcelonu.

Mourinho predznamenal, že sa v pondelok nezúčastní na výročnom galavečere FIFA v Zürichu, hoci figuruje v trojčlennej nominácií v kategórií Najlepší tréner spolu s Vicentem del Bosquem a Pepom Guardiolom.

"V stredu hráme dôležitý duel a ja musím pracovať," vysvetlil Mourinho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho možno opäť vynechá Casillasa zo zostavy