Mourinho je v Reale na odstrel, zhodujú sa miestne médiá

(Autor: SITA/AP)
SITA|23. dec 2012 o 19:22

Real je zrejme rozdelený aj v kabíne. Vodcom nespokojných má byť Iker Casillas, ktorý v sobotu len sedel na lavičke.

Real je zrejme rozdelený aj v kabíne. Vodcom nespokojných má byť Iker Casillas, ktorý v sobotu len sedel na lavičke.

MADRID. Pozícia portugalského kouča futbalistov Realu Madrid Josého Mourinha sa v nedeľu zdá byť prakticky neudržateľná.

"Biely balet" po sobotňajšej ligovej prehre 2:3 v Málage zaostáva v tabuľke Primera División za vedúcou Barcelonou už o 16 bodov.

Mourinho v sobotu nepostavil brankára Ikera Casillasa. Vyhlásil, že dôvody boli čisto výkonnostné, ale tlač na Pyrenejskom polostrove interpretuje tento ťah ako výchovnú lekciu ikone, ktorá vraj je lídrom opozície v zázemí.

"Mourinho mal pravdu, bolo to však aj politické rozhodnutie. Nechal na lavičke nielen jedného z najlepších brankárov sveta a kapitána mužstva, ale aj iniciátora rebélií v kabíne," tvrdí El Mundo Deportivo a zároveň pripomína: "Ak prezident Realu Florentino Pérez vyhodí trénera, bude mu musieť zaplatiť kompenzáciu 20 miliónov eur, pričom v júni by to bolo už len 5 miliónov eur." Mourinho má kontrakt do leta 2016.

"Mourinho sám seba zosmiešnil," hlási denník Marca na adresu kouča, ktorý sa kedysi bez falošnej skromnosti označil za "výnimočného" (Special One), a dodáva: "Ďalší prejav trénerovho vzdoru, tentoraz si to odniesol svätý spomedzi svätých tohto klubu." Noviny AS konštatujú: "Mourinho sa stal neakceptovateľným problémom."

Obranca Sergio Ramos netajil svoje prekvapenie: "Vynechanie Casillasa zo základnej jedenástky nás všetkých zarazilo."

Denník Marca na svojom webe zriadil anketu, v ktorej sa 80 percent z 80-tisíc respondentov vyjadrilo za odvolanie Mourinha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho je v Reale na odstrel, zhodujú sa miestne médiá