Mourinho dal po prehre hráčom za vzor Štěpánka

José Moruinho.
José Moruinho. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. nov 2012 o 11:21

Ak dokáže český tenisový veterán oddrieť za tri dni tri zápasy, prečo nezvládnu dva duely za týždeň aj mladí futbalisti, pýta sa tréner Realu Madrid.

MADRID. Futbalisti španielskeho majstra Realu Madrid prehrali v sobotňajšom stretnutí 13. kola Primera División v Seville s domácim tímom Real Betis tesne 0:1.

O jediný gól stretnutia sa v 17. min postaral 25-ročný stredopoliar a člen širšieho kádra španielskej reprezentácie Beňat Extebarria Urkiaga, pre ktorého to bol tretí gól v sezóne.

Betis sa víťazstvom posunul na 5. priečku tabuľky, "biely balet" zostal s 26 bodmi na treťom mieste s osembodovým mankom na lídra FC Barcelona, vicemajster však má nedeľňajší súboj na pôde Levante k dobru.

"Skúsim byť férový. V prvom rade gratulujem Betisu k víťazstvu, jeho hráči odohrali pekný zápas od začiatku až do konca. Nehovorím to preto, že sme prehrali, ale niekto by sa mal zamyslieť nad tým, že mužstvo, ktoré hrá v stredu večer duel Ligy majstrov, nemôže hrať hneď v sobotu ligový zápas. My však nemáme také privilégiá a nemôžeme kontrolovať kalendár stretnutí," vyhlásil portugalský kormidelník Madridčanov José Mourinho.

"Nebudeme sa však vyhovárať. Ak dokáže takmer 34-ročný český tenista Radek Štěpánek vo finále Davisovho pohára v priebehu troch dní oddrieť tri zápasy, nehovorte mi, že futbalisti vo veku 25 alebo 26 rokov nezvládnu dva duely za týždeň v stredu a v sobotu. Mali sme to proti Betisu zvládnuť. Čo sa týka našich šancí na obhajobu titulu, po tomto zápase nie som pesimista, ale ani optimista," dodal.

Real Madrid v najbližšom kole na budúcu sobotu privíta na vlastnom trávniku mestského rivala Atlético Madrid, ktorému patrí druhá priečka.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho dal po prehre hráčom za vzor Štěpánka