Mourinho buduje silnejší Inter

TASR|28. júl 2009 o 18:01

Po hráčskej výmene Zlatana Ibrahimoviča za Samuela Eto'oa z FC Barcelona tvrdí tréner Interu Miláno Jose Mourinho, že tím nerazzurri môže byť ešte silnejší ako v minulej sezóne.

MILÁNO. Po hráčskej výmene Zlatana Ibrahimoviča za Samuela Eto'a z FC Barcelona tvrdí tréner Interu Miláno Jose Mourinho, že tím nerazzurri môže byť ešte silnejší ako v minulej sezóne. Portugalský kouč sa netají veľkými ambíciami a po 45-ročnej pauze by chcel pre Inter získať trofej v Lige majstrov.

Najlepší kanonier talianskej Serie A Ibrahimovič ukončil svoje trojročné pôsobenie vo farbách Interu, pričom opačným smerom okrem Eto'a putovala čiastka 46 miliónov eur (pozn. spoločne s čiastkou za Eto'a 68 miliónov eur.) a bieloruský legionár Alexander Hleb. Eto'o, ktorý pomohol Barcelone k dvom triumfom v Lige majstrov v rokoch 2006 a 2009, bol s 30 gólmi zasa najlepším kanonierom španielskej lige v sezóne 2009/2009.

"Samuel je minimálne rovnako dobrým útočníkom ako Ibra," domnieva sa Mourinho. "Avšak len hlúpy tréner by tvrdil, že nie je smutný v prípade odchodu Ibra. Rovnako hlúpy by však bol aj tréner, ktorý by sa netešil z jeho náhradníka. O Samuela som mal záujem už ako tréner Chelsea, ale Barcelona vtedy povedala nie," dodal rodák zo Setubalu, ktorý v sezóne 2004/2005 doviedol Chelsea Londýn k anglickému titulu po dlhých 50 rokoch.

Podľa Mourinha bol tento futbalový obchod spravodlivý pre obe strany. "Eto'o plus 46 miliónov eur za Ibra to je výborný obchod pre Inter. Stratili sme síce top hráča, ale získali sme iného z tejto kategórie. Ibrahimovič je lepším hráčom s loptou na nohe, Eto'o je lepší pri nabiehaní do priestoru. Obaja sú úplne odlišnými typmi útočníkov. Samuel nie je len veľkým zakončovateľom, ale aj veľmi užitočným hráčom pri pressingu a napadaní súpera s loptou. Myslím, že v tejto sezóne uvidíte iný Inter, mužstvo bude vyrovnanejšie ako v sezóne minulej," dodal Mourinho.

Portugalčan, ktorý svojho času pôsobil štyri roky aj v štruktúrach klubu FC Barcelona, získal v lete do Interu ďalšie posily - Thiaga Mottu a Diega Milita z FC Janov, ako aj Lucía z Bayernu Mníchov. "Vďaka tomu, že máme v tíme Lucía, môžme hrať s defenzívnou líniou bližšie k stredovej formácii. Nemyslel som, že Bayern by mohol uvoľniť takého hráča, akým je Lucío. Keď som sa dozvedel, že je dostupný, použil som slovo fantastické," povedal Mourinho pre internetový poertál uefa.com.

Nachádzate sa tu:
Domov