Mourinho a Bayern Mníchov si vymieňajú komplimenty

SITA|6. jan 2008 o 12:37

BERLÍN 6. januára (SITA, AFP) - Hovorca žiadaného futbalového trénera Josého Mourinha podporil špekulácie, ktoré spájajú budúcnosť charizmatického Portugalčana s nemeckým gigantom Bayernom Mníchov. Legendárny ...

BERLÍN 6. januára (SITA, AFP) - Hovorca žiadaného futbalového trénera Josého Mourinha podporil špekulácie, ktoré spájajú budúcnosť charizmatického Portugalčana s nemeckým gigantom Bayernom Mníchov. Legendárny Franz Beckenbauer v piatok vyhlásil, že by síce považoval rodáka zo Setúbalu za dobrú voľbu pri obsadzovaní voľného postu po avizovane odchádzajúcom Ottmarovi Hitzfeldovi, ale len v prípade, keby sa 44-ročný Mourinho naučil po nemecky. Podľa prezidenta bavorského veľkoklubu Beckenbauera by ideálnym nástupcom Hitzfelda bol skúsený, takticky vyspelý a po nemecky hovoriaci kormidelník: "Prečo by nie Mourinho? Do leta môže absolvovať jazykový kurz. Potrebujeme špičkového trénera."

"Je to vždy pocta, keď jedna z najväčších postáv v dejinách futbalu spomenie vaše meno. Bayern Mníchov - prečo nie?" zopakoval pre denník Die Welt sugestívnu básnickú otázku hovorca bývalého kouča FC Porto a FC Chelsea Eliado Parames. Mourinho je najnovšie skloňovaný aj ako možná náhrada Holanďana Franka Rijkaarda na lavičke FC Barcelona.


Nachádzate sa tu:
Domov