Vianočná pohoda? Svitko oželel koláče a maká

(Autor: TASR)
Miloslav Šebela|27. dec 2017 o 21:10

Slovenský motocyklista aj cez sviatky trénoval. Obľúbil si najmä skialpinizmus. Na Dakar je to najlepšia príprava, hovorí.

BRATISLAVA. Vianoce sú o pohode a mnoho Slovákov ich trávi s vyloženými nohami pri sledovaní rozprávok v kruhu blízkych. Ľudia zvyknú na pár dní vypnúť. Doprajú si aj športovci, nekontrolujú sa tak a tréning ide na chvíľu bokom.

To však nie je prípad Štefana Svitka, ktorého o pár dní čaká najnáročnejšia diaľková rely sveta – Dakar 2018.

Týždeň pred Vianocami ešte trénoval na motorke v Chorvátsku, hoci aj tam bolo mrazivé počasie. Po návrate domov nepoľavil. Drie a potí sa aj cez sviatky.

Štefan Svitko.
Štefan Svitko. (Autor: TASR/AP)

Koláčom ťažko odoláva

„Aj na Vianoce som bol ráno skialpovať. Večer sme šli k svokrovcom na chatu. Na druhý deň som bol pozrieť moju mamku v Žaškove a potom som šiel opäť trénovať,“ opisuje Svitko.

Cez sviatky sa musel krotiť aj pri koláčoch.

„Ťažko mi je odolať. Rád sa najem, no lepšie je dávať si pozor a nepreháňať to. Hlavne koláčiky mám rád, ale musím si vedieť povedať- dosť. Dal som si zopár, ale len takých menej kalorických,“ tvrdí.

V minulých rokoch pritom počas Vianoc už netrénoval. Čas trávil s rodinou, maximálne balil posledné veci. Tento rok musel prípravu prehodnotiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Vianočná pohoda? Svitko oželel koláče a maká