UFC: Kleina čaká v Londýne náročný duel, zisk ale prevyšuje riziko

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|22. júl 2022 o 11:53

Sviatok pre slovenských fanúšikov MMA.

LONDÝN. Jeden z najočakávanejších letných turnajov americkej organizácie UFC je pred nami a spolu s ním aj vystúpenie slovenského reprezentanta Ľudovíta Kleina.

Ten nebude v sobotu na turnaji v londýnskej aréne O2 chýbať.

Na Kleina však v piatom vystúpení pod hlavičkou UFC nečaká nič jednoduché.

Rodák z Nových Zámkov sa na galavečeri v rámci predzápasov stretne s bývalým dvojnásobným šampiónom britskej ligy Cage Warriors Masonom Jonesom.

pas dohodnutý na poslednú chvíľu

Šanca zabojovať v Londýne sa zrodila na poslednú chvíľu. Klein sa mal pôvodne predstaviť na turnaji UFC 277, avšak potom, čo Čilan Ignacio Bahamondes nedostal pracovné víza do Spojených štátov, bol duel zrušený.

Klein sa nachádzal na konci prípravy, keď prišla možnosť zápasiť o týždeň skôr, a to 23. júla v Londýne. Súperom mu bude Velšan Mason Jones.

Jones v Cage Warriors držal opasok ľahkej a velterovej váhy. Zaujímavosťou je, že predtým niečo podobné v rámci britskej organizácii podarilo iba hviezdnemu Conorovi McGregorovi.

Štylisticky ide o bojovníka, ktorý v zápasoch neustále vytvára tlak na svojich protivníkov a nebojí sa bojovať v postoji alebo vziať súboj na zem.

Najlepšie to bolo vidno v dueloch s Davidom Onamom a Alanom Patrickom, kde Jones využíval všetky dostupné možnosti na ceste k víťazstvu.

Zápasník s prezývkou Dragon v súčasnosti trénuje v známom kalifornskom tíme Team Alpha Male. Z troch súbojov v UFC má bilanciu jednej výhry, jednej prehry a jedného duelu bez výsledku.

Krízu v UFC má za sebou

Klein sa do americkej organizácie dostal v septembri 2020. Od toho momentu v UFC zaknihoval dve víťazstvá a dve prehry.

Potom, ako počas debutu vyprevadil knokuatom z klietky Shanea Younga za 76 sekúnd ale nasledovalo nepríjemné obdobie dvoch prehier v rade.

V minulom roku talentovaný Slovák najprv utrpel porážku s Američanom Michaelom Trizanom a neskôr aj s Nateom Landwehrom.

V situácii, kedy sa v zákulisí hovorilo o tom, že by sa po ďalšej prehre mohli s Kleinom v organizácii rozlúčiť, prišiel návrat do ľahkej váhy a zápas na poslednú chvíľu proti Devonteovi Smithovi.

Dvadsaťsedemročný bojovník sa nezľakol a v trojkolovom súboji ukázal, že je s ním potrebné v najlepšej lige sveta počítať.

Klein tak do piateho duelu v UFC vstupuje s vyrovnanou bilanciou a túžbou preraziť vo vyššej váhovej kategórie, to je v ľahkej váhe.

Hoci Kleina čaká v sobotu náročný duel, prípadnou výhrou nad Jonesom môže aj veľa získať. A nejde iba o to, že je Velšan kvalitný protivník.

Na jednej strane ukazuje mladý Slovák vedeniu UFC, že je schopný bojovať s kýmkoľvek, na strane druhej to, že mu nie je proti srsti prijať duel ani pár dní pred jeho uskutočnením.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC: Kleina čaká v Londýne náročný duel, zisk ale prevyšuje riziko