Som o tom presvedčený, že Langer má veľkú šancu Vémolu poraziť, vraví Kincl

Vémola a Langer.
Vémola a Langer. (Autor: Oktagon MMA)
Dávid Lukáč|4. júl 2023 o 12:00

Šampión strednej váhy Oktagonu zhodnotil očakávaný titulový duel v poloťažkej váhe.

BRATISLAVA. Tento rok by sa mal uskutočniť zjednocujúci duel o opasok poloťažkej váhy organizácie Oktagon MMA medzi Karlosom Vémolom a Pavlom Langerom.

Slovák Langer, ktorý sa minulý mesiac stal dočasným šampiónom, by svojho rivala mohol vyzvať v októbri v Bratislave. Všetko však bude závisieť od Vémolovho zápasu na pražskej Štvanici, ktorý ho čaká koncom júla.

Nateraz tak termín tohto zaujímavého česko-slovenského duelu nie je známy. Známy je však názor Patrika Kincla, ktorý verí, že Langerove šance na víťazstvo sú veľké.

„Ja som o tom presvedčený, že Langer má veľkú šancu Karla poraziť. Myslím si, že bol vtedy aj v kempe s Attilom, kde mu pomáhal pripraviť sa na Karla.

Aj ja som do OFA zavítal a viem, že tí chlapci majú štýl Vémolu osvojený a vedia, ako sa na to pripraviť. Takže verím, že Langer skutočne môže Karla poraziť,“ prezradil Kincl v rozhovore pre MAX MMA.

Šampión strednej váhy Oktagonu si myslí, že Langer môže dosť ťažiť aj z jeho posledného zápasu, kde eliminoval Vémolové pokusy o takedown a duel údermi v klinči nabodoval pre seba.

"Keď si dobre nachystá tú obranu a nevyjde mu jeho gameplan, ktorý si bude pripravovať, tak sa na to dá spoľahnúť. Silný je na to dosť, wrestlingové skúsenosti na to má takisto. Takže hovorím, toto pre neho môže byť v úvodzovkách taký bezpečný plán.

A do toho si môže pripraviť nejaké prekvapenie. Ja tam tie cesty, aby Langer vyhral, vidím. Samozrejme, nevýhoda je pri tom to, že je vysoký a Karlovi sa bude lepšie chodiť pod jeho ťažisko. Ale je dosť skúsený na to, aby bol schopný si to postrážiť.“

Podľa Kincla môže byť rozhodujúca kondícia, ktorú Vémola na päť kôl rozhodne má.

„Musím uznať, že Karel náš zápas skutočne odmakal celých 25 minút. Išiel, snažil sa ma hádzať, bol tam stále v napätí a extra neodpočíval, takže on je schopný takto to napáliť na 5×5 minút.

Ak si to niekto nepostráži technicky, ako ja, a bude sa s ním silovo pretláčať, tak ho to môže stáť veľa síl a to by, trebárs v posledných kolách, mohlo rozhodnúť,“ ozrejmil Kincl.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA» Som o tom presvedčený, že Langer má veľkú šancu Vémolu poraziť, vraví Kincl