ONE: De Ridder stále neporazený, Bigdasha uspal raritnou technikou

Reiner de Ridder a jeho víťazná technika v zápase proti Vitalymu Bigdashovi.
Reiner de Ridder a jeho víťazná technika v zápase proti Vitalymu Bigdashovi. (Zdroj: Youtube.com/ONE Championship.)
Daniel Stankovič|22. júl 2022 o 17:46

Kráľ obhájil svoj trón.

KALLANG. Piatkový podvečer patril v bojových športoch turnaju singapurskej ligy ONE Championship. Deväť duelov thajského boxu, kickboxu a zmiešaných bojových umení prinieslo to, čo sa od nich očakávalo.

Diváci prítomní na singapurskom krytom štadióne videli tvrdé výmeny na zemi a v postoji, nezdolnosť a svetové schopnosti bojovníkov.

Na podujatí ONE Championship 159 fanúškovia spoznali novú dočasnú kráľovnú atomovej váhy. Američanka Janett Tod sa po piatich kolách radovala z víťazstva nad bojovníčkou zo Španielska Larou Fernandez.

Hlavný zápas potom priniesol stret holandského šampióna strednej a poloťažkej váhy organizácie Reinera de Riddera s vyzývateľom Vitalym Bigdashom.

V organizácii nemá konkurenciu

Súboj vypísaný na päť kôl sľuboval atraktívny stret. Na jednej strane silový postojár Bigdash, ktorý je schopný ukončovať zápasy na knokaut, na strane druhej bojovník so svetovými schopnosťami na zemi.

V MMA doteraz neporazený Reiner de Ridder sa na titulovú obhajobu v strednej váhe pripravoval v Spojených štátoch v prítomnosti tých najlepších zápasníkov brazílskeho jiu-jitsu.

O šesť rokov starší Bigdash pred zápasom sľuboval, že bude prvý, kto si s neohrozeným kráľom singapurskej organizácie poradí.

Na slová ruského bojovníka mohlo dôjsť už v úvode zápasu, keď sa takmer okamžite v klinči pri klietke pokúsil de Riddera uškrtiť na gilotínu.

Bol to však šampión, kto zakrátko na to zaútočil.

De Ridder predviedol na zemi absolútnu kontrolu, vystriedal dve pokusy o submisiu, aby nakoniec Bigdasha uspal na techniku obráteného trianglu.

V MMA ide pritom o málo vidané ukončenie zápasu.

„Dajte mi hocikoho, opäť raz som dokázal, že môžem uškrtiť hocikoho na svete. Ďakujem všetkým, môjmu tímu a fanúšikom.

Jeho gilotívna v úvode bola celkom tesná, ale nabudúce mu môžem ukázať, ako to urobiť ešte lepšie,povedal v pozápasovom rozhovore tridsaťjedenročný bojovník.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»ONE: De Ridder stále neporazený, Bigdasha uspal raritnou technikou