Päť rokov od druhej série Oktagon Výzva. Pirát zažiaril, prišlo najrýchlejšie KO

Bojovníci na začiatku druhej série reality šou Oktagon Výzva.
Bojovníci na začiatku druhej série reality šou Oktagon Výzva. (Zdroj: www.youtube.com/OktagonMMA, Autor: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|12. nov 2022 o 13:05

Ako vyzerala druhá séria reality šou Oktagonu?

BRATISLAVA. Uplynulo päť rokov od druhej série známej reality šou.

Dvanásteho novembra 2017 sa v bratislavskej Hant aréne uskutočnilo finále medzi dvoma Slovákmi, Samuelom "Pirátom" Krištofičom a Radovanom Úškrtom.

Kto sa zúčastnil druhej Oktagon Výzvy, ako súťaž prebiehala a ako sa bojovníkom darí dnes?

Na to sa pozrieme v nasledujúcich riadkoch.

Osmička bojovníkov a trénerské legendy

Po úspechu prvej Výzvy v roku 2016 sa vedenie československej organizácie Oktagon MMA rozhodlo priniesť na televízne obrazovky aj ďalšiu sériu reality šou.

V strednej váhe sa za Slovensko predstavili Tomáš Bolo, Patrik Grunner, Samuel Krištofič a Radovan Úškrt. Domáci výber viedla dvojica Attila Végh a Ilja Škondrič.

Za Českú republiku boli vybraní Pavel Salčák, Pavel Simandl, Michal Kotalík a Andrés Raška, ktorých z pozície trénerov koučovali Karlos "Terminátor" Vémola a Petr Macháček.

Bojovníci sa počas natáčania na vile v Bratislave zúčastnili viacerých tímových výziev, trénovali a pasovali sa s odlúčením od rodiny.

Tlak bol citeľný, iba jednému z nich sa mohol splniť sen o zisku cenného titulu šampióna a ročnom kontrakte na desať tisíc eur.

Plagát s účastníkmi druhej série reality šou Oktagon Výzva.
Plagát s účastníkmi druhej série reality šou Oktagon Výzva. (Zdroj: OKTAGON MMA)

Fanúšikovia sledovali cesty bojovníkov počas ôsmich týždnov. Od momentu, kedy sa po prvýkrát stretli v známom klube OFA na spoločnom predstavení až po posledný duel v semifinále.

Vyvrcholením malo byť finále na novembrovom turnaji Oktagon 4 v Bratislave.

Hoci takmer všetci bojovníci mali do začiatku natáčania za sebou medzi profesionálmi už pár zápasov, české duo Pavel Simandl a Pavel Salčák vstupovali do vily z amatérskej scény.

Štvrťfinále alebo pozor na ten palec, ujo!

Výzva odštartovala súťažov tímov. Český tím na jazere zdolal Slovákov, čo znamenalo, že výber prvého súboja mali tréneri Vémola a Macháček.

Pavel Simandl bol zvolený za prvého štvrťfinalistu, za súpera si do klietky vzal Radovana Úškrta.

Duel mal v sebe jasnú linku. Simandlove šance viedli prostredníctvom kontroly na zemi, Úškrt sa spoliehal na tvrdé údery v postoji. Prognózy sa aj naplnili, koniec prišiel po troch minútach, na knokaut zvíťazil slovenský bojovník.

V mojej kariére to bol bez debaty najťažší súper. V jednu chvíľu som naozaj cítil, že na neho mám, ale uznávam, že má skutočne tvrdé údery, postrážil si to, to sú tie skúsenosti, no,“ povedal po prehre Simandl.

Druhá dvojica sa zrodila po dominantom výkone Slovákov na lezeckej stene. Attila Végh a Ilja Škondrič prišli s nápadom využiť fakt, že Michal Kotalík prišiel do vily s vyššou váhou, než v akej sa malo zápasiť. Očakávalo sa, že bude mať problémy splniť váhový limit.

To ešte nikto netušil, že sa z duelu Tomáša Bola a Michala Kotalíka stane jedna z najkontroverznejších epizód Výzvy.

Vtedy zástupca Good Luck Gymu sa s váhou skutočne trápil. A to tak, ako na natáčaní ešte nikto pred ním. Cítil sa zle, odpadával.

Zlomový okamih prišiel na váhe, kde mu tréner Čechov Petr Macháček pomohol splniť váhový limit tým, že v podstate podvádzal.

Stret pohľadov Petra Macháčka a Patrika Grunnera po kontroverznom na vážení Michala Kotalíka.
Stret pohľadov Petra Macháčka a Patrika Grunnera po kontroverznom na vážení Michala Kotalíka. (Zdroj: www.youtube.com/OktagonMMA)

„Ani neviem, čo sa tam vo mne odohralo. Asi som dostal skrat, vlastne nenapadlo mi nič lepšie, než tomu chalanovi umožniť súboj,“ povedal neskôr uznávaný postojársky kouč.

Potom, ako sa prezradilo, že český tím podvádzal, mal Tomáš Bolo šancu dostať sa medzi štvoricu najlepších druhej série Oktagon Výzvy bez boja.

Zápasník žilinského Wolf Pride Gymu sa ale rozhodol inak, a to tak, že do zápasu s Kotalíkom nastúpil.

Samotný duel priniesol víťazstvo Michala Kotalíka, ktorý Bola porazil v prvom kole na škrtenie.

Najrýchlejšie KO histórie Oktagonu a Pirát na rozbúrenom mori

Oktagon Výzva pokračovala ďalej. Vďaka výhre v kulinárskej súťaži mohli tretiu dvojicu skladať Slováci.

Patrik Grunner proti Pavlovi Salčákovi. Národný reprezentant v džude narazil na amatérskeho šampióna v thajskom boxe pod organizáciou CMTA.

Stret odlišných štýlov však skončil predčasne, a to po deviatich sekundách tvrdým knokautom. Grunnerov nástup na takedown potrestal Salčák presným kolenom.

Narýchlejšie KO histórie Oktagonu bolo na svete.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Päť rokov od druhej série Oktagon Výzva. Pirát zažiaril, prišlo najrýchlejšie KO