Vémola chce titul Oktagonu, na výzvu s vtipom odpovedá jeho rival

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|16. jún 2022 o 21:26

Má len tie najvyššie ciele.

PRAHA. Terminátor je späť, a to v plnej sile a pri chuti. Ani nie rok od vážneho zranenia ramena sa legendárny český bojovník MMA Karlos Vémola teší z úspešného návratu na domácu scénu. 

Historicky prvý Čech v UFC sa najprv v máji v ringu vysporiadal s raperom Marpom, aby o dva týždne na to k tomu pridal aj úspech v jeho domácej disciplíne.

Na turnaji Oktagon 33 Poliak Michal Pasternak okúsil, aké je to náročné zápasiť so špičkovým zemiarom. Vémola zápas zvíťazil vo veľkom štýle, keď súpera v priebehu pár minút uškrtil.

Tu to ale nekončí. Tridsaťšesťročný zápasník si robí zálusk na dosiahnutie ďalších mét. Vémola by rád už na konci júla pridal do svojej zbierky titul Oktagonu vo váhe do 93 kilogramov. 

Má jasné ciele, rival reaguje

Čo sa týka potenciálneho súpera, v zákulisí sa spomínalo najmä meno Brazílčana Rafaela Xaviera. Ten sa však podľa všetkého na turnaji na pražskej Štvanici nepredstaví.

„Ahoj Rafael Xavier, počul som, že so mnou nechceš bojovať na Štvanici. Počul som tie hlúposti, akože nemáš dostatok času na tréning, aby si bol poriadne pripravený. 

To sú výhovorky, vedel si, že ten zápas chcem už najmenej tri mesiace. Nevadí, jediné o čo mi ide, je to, nech mám šancu zabojovať o titul. 

Nech mi už vedenie Oktagonu predhodí hocikoho, nezáleží mi na tom. V júli chcem ovládnuť poloťažkú divíziu a potom koncom roka v strednej váhe zdolám niekoho z dvojice tých vagabundov (Patrik Kincl a Alex Lohoré), čo som už v minulosti porazil,“ objasnil Vémola.

Reakcia na príspevok Vémolu na seba dlho čakať nenechala. Paradoxne to ale nebol Xavier, ale Alex Lohoré. 

Francúzsky bojovník sa v decembri 2020 s Vémolom stretol. Prehral po piatich kolách na body. 

V tejto chvíli sa ale Lohoré pripravuje iný duel. V septembri by mal o titul vyzvať ďalšieho Čecha Patrika Kincla.

Ak by zápasník s prezývkou Da Killa Kid zvíťazil, s radosťou by sa s Vémolom stretol znova. Má iba jednu podmienku.

Môžeš ma nazývať, že som chudák, ale nechaj sa najprv otestovať na doping a môžeme sa pozrieť na to, kto je skutočný vagabund.

Minule si mal nado mnou váhovú výhodu dvadsiatich kilogramov, ale ani to nestačilo, aby si zápas ukončil pred limitom ty vtipkár,“ povedal rodák z Bobigny.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vémola chce titul Oktagonu, na výzvu s vtipom odpovedá jeho rival