Rohu nariadil, aby nehádzal uterák. Poliaka po brutálnom zápase operovali

Strzelczyk (vpravo) v súboji s Xavierom.
Strzelczyk (vpravo) v súboji s Xavierom. (Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|19. jún 2023 o 14:15

Po tvrdom súboji skončil na nosidlách.

OBERHAUSEN. O zápase medzi Mateuszom Strzelczykom a Rafaelom Xavierom sa budú ešte dlho viesť diskusie.

Obaja totiž na podujati Oktagon 44 predviedli mimoriadne tvrdý súboj, po ktorom skončil poľský bojovník v nemocnici.

Strzelczyk inkasoval nespočetné množstvo rán a aby toho nebolo málo, v úvode tretieho kola si zlomil nohu.

"Mateusz je po operácii. V nasledujúcich týždňoch však bude potrebná ďalšia. Lekári vykonali špeciálny rekonštrukčný zákrok. Berie silné lieky proti bolesti, pretože bolesť je naozaj strašná, ale je to silný chlap a zvládne to,“ uviedol jeho manažér Amadeusz Rybica.

Fanúšikovia sa čudovali, prečo jeho roh súboj neukončil vhodením uteráka. Strzelczyk absorboval veľa úderov, na ktoré nenašiel odpoveď.

Rozhodca však uňho stále videl aktívnu obranu a súboj nezastavil, aj keď bol Poliak viditeľne otrasený.

„Hovoril som s ním po operácii. Povedal, že sa vráti silnejší a nikdy sa nevzdá. Povedal tiež, že vie, že boli otázky ohľadom (ne)hodenia uteráka. Uviedol, že svojmu rohu nariadil, aby uterák nehádzali, aj keď sa ocitne v ťažkej situácii, pretože vždy verí, že môže dať víťazný úder.

Ocenil aj fanúšikov a chcel by sa im poďakovať. Povedal, že ho mrzí, že tentoraz nedokázal zvíťaziť, ale nemal svoj deň a počas zápasu sa necítil najlepšie.

Chcel by tiež poďakovať personálu nemocnice a lekárom za to, že sa oňho dobre starajú. V nemeckej nemocnici strávi 1,5 - 2,5 týždňa, podľa toho, ako to pôjde, kým sa vráti späť do Poľska,“ dodal Rybica.

Strzelczyka tak čaká po brutálnom súboji dlhá rekonvalescencia. Či sa vôbec dokáže vrátiť do zápasového kolotoča bude jasnejšie po druhej operácii zlomenej nohy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rohu nariadil, aby nehádzal uterák. Poliaka po brutálnom zápase operovali