Oktagon 33: Buchingera knokautoval v prvom kole! Keita sa stal novým šampiónom

Losane Keita.
Losane Keita. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|5. jún 2022 o 00:30

Získal opasok Oktagonu.

FRANKFURT. Ich stret vyvolával medzi fanúšikmi vášnivé diskusie. Na jednej strane špičkový bojovník a šampión dvoch váhových kategórií Oktagonu, na strane druhej mladá kométa, ktorá každým zapásom prekonávala očakávania.

Dlhoočakávaný súboj medzi Ivanom Buchingerom a Losenom Keitom je za nami. A je potrebné povedať, že si fanúšikovia prišli na svoje.

Napriek tomu, že sme videli len necelé jedno kolo, vypredaná aréna Festhalle bola svedkom tej najvyššej kvality európskeho MMA.

Zápas medzi právoplatným a dočasným kráľom Oktagon vo váhe do 70 kilogramov nakoniec presvedčivo ovládol Losene Keita.

Skúsený bojovník a kráľ Oktagonu

Ak na Slovensku môžeme o niekom povedať, že je legendou zmiešaných bojových umení, tak bezpochyby pôjde o Ivana Buchingera.

36-ročný bojovník začínal s MMA spolu s ďalším fenomenálnym krajanom Attilom Véghom. Vtedy sa písal rok 2008.

Prešlo štrnásť rokov a obaja sa nezmazateľne zapísali do kroník tvrdého športu.

Zatiaľ čo Végh dosiahol na titul v americkom Bellatore, Buchinger sa môže popýšiť najcenejšími opaskami z organizácií ako M-1 Global či Cage Warriors.

A to nie je všetko. Ani v pokročilom zápasníkom veku Buchinger nespomaľuje. Na domácej scéne v minulosti ovládol XFN, k čomu od januára minulého roka pridal titul v perovej a ľahkej váhe Oktagonu.

V decembri dokonca nebol ďaleko od toho, aby sa pokúsil prepísať historické tabuľky a do zbierky pridal aj opasok veltrovej váhy. Krátko pred súbojom s Davidom Kozmom ho ale zastavilo zranenie.

Mladý dravec na love

Zaujímavosťou ostáva, že zatiaľ čo sa Buchinger dával zdravotne dokopy, v Oktagone sa zrodila iná hviezda.

Zhodou okolností na rovnakom turnaji, na akom mal bojovať Buchinger.

Drtivá výhra na Oktagone 29 nad Karolom Ryšavým nemohla byť pre Loseneho Keitu lepšou vstupenkou do najväčšej domácej organizácie.

Rodáka z Guiney krátko po jeho víťazstve vyzval na súboj elitný bojovník ľahkej váhy Ronald Paradeiser. Keita výzvu prijal.

Duel sa odohral vo februári. Z dôvodu zranenia Buchingera sa vedenie organizácie rozhodlo stret dvoch talentovaných zápasníkov okoreniť dočasným titulom ľahkej váhy, čo znamenalo istotou zápasom s právoplatným šampiónom divízie.

Päťkolová bitka poriadne preverila schopnosti Keitu, ktorý sa po kvalitnom výkone tešil zo zisku prvého kariérneho vavrínu.

24-ročnému bojovníkovi tak už nič nestálo v ceste, aby aj oficiálne vyzval kráľa váhy do 70 kilogramov Ivana Buchingera.

Priebeh zápasu Buchinger vs. Keita

Jeden z najočakávanejších zápasov roka 2022 v Oktagone je konečne tu! Napätie by sa dalo krájať, Keita vyčkáva na správny moment, ktorý môžem prísť v sekunde.

Tvrdá zadná Keitu, Buchinger si radšej volí zem.

Už tretí pokus Buchingera o strh, opäť ubránený dočasným šampiónom.

Načasovanie takedownu pre Buchingera je pre túto chvíľu neriešiteľnou enigmou.

Keita s neuveriteľne tvrdým hákom, Buchinger je v extrémnych problémoch! Pozor, toto vyzerá zle. A je to tak, rozhodca ukončuje duel.

V prvom kole sa právoplatným šampiónom Oktagonu v ľahkej váhe stáva Losene Keita!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 33: Buchingera knokautoval v prvom kole! Keita sa stal novým šampiónom