KSW 75: Martínka čaká veterán UFC, Částková nastúpi proti neporazenej Poľke

Michal Martínek.
Michal Martínek. (Zdroj: KSW)
SvetMMA|14. okt 2022 o 14:35

Trojica českých bojovník na turnaji blízko slovenských hraníc.

NOWY SACZ. Piatok večer 14. októbra bude patriť najlepšej poľskej organizácii zmiešaných bojových umení KSW, ktorá prichádza na rad s turnajom číslo 75.

Amfiteáter Parku Strzeleckiego v Novom Saczi privíta dvoch českých zápasníkov, mnoho talentovaných talentov poľskej scény a v neposlednom rade súboj o predné priečky perovej divízie medzi Damianom Stasiakom a Robertom Ruchalom.

Aj keď turnaj prišiel na poslednú chvíľu kvôli neudeleniu víz o titulovú obhajobu šampióna Ibragima Chudžigajeva, bude sa rozhodne na čo pozerať.

Martínek na love

Ak o niekom na československej scéne platí, že miluje výzvy, tak je to jednoznačne Michal Martínek. Český bojovník sa dlhodobo meria s tými najlepšími európskymi bojovníkmi v ťažkej váhe a inak tomu nebude ani tentoraz.

Bývalý kráľ ťažkej váhy Oktagonu po úspešnom debute v KSW v júni tohto roka nad Filipom Stawowym prijal výzvu v podobe ďalšieho Poliaka Daniela Omielanczuka.

Omielanczuk má podobne ako Martínek skúsenosti s organizáciou ACA, kde narazili na rovnakých súperov.

„Ak ma nevypne v prvom kole, tak začne predomnou utekať a bude sa snažiť ma vybodovať. Ja to tak ale nechcem, túžim po tvrdom knokaute.

Martínek zápasil s bojovníkmi ako ja, len s tým rozdielom, že nad kým som ja zvíťazil, on proti nemu prehral,“ povedal v upútavke pred súbojom Omielanczuk.

Štyridsaťročný veterán od roku 2013 do roku 2017 pôsobil aj v americkej lige UFC, kde si pripísal štyri výhry a päť porážok.

Zaujímavosťou súboja je fakt, že stret Martínka s Omielanczukom si nenechá ujsť ani šampión ťažkej váhy KSW Phil De Fries, ktorý by mal zápas sledovať v hľadisku.

Částková proti neporazenej Poľke, Martinik potrebuje výhru

V mušej divízii sa odohrá jediný ženský duel na karte KSW 75, a to medzi Petrou Částkovou a Adrianou Kreft.

Pre obe bojovníčky pôjde o debut v poľskej organizácii. Kreft je po troch zápasoch medzi profesionálmi neporazená s túžbou ukázať, že si oprávnene zaslúži kontrakt s domácou jednotkou.

Martinika zas preverí neporazený poľský zápasník Kamil Szkaradek so skóre 2:0. Martinikovi sa naopak v poslednom období nedarilo a prehral dva posledné zápasy.

V piatok večer sa pokúsi prelomiť krátku sériu prehier.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»KSW 75: Martínka čaká veterán UFC, Částková nastúpi proti neporazenej Poľke