Minár sa výziev nebojí, rozdiel vo váhe bude možno až 20 kilogramov

Martin Minár
Martin Minár (Zdroj: RFA)
Vladimír Bilohuščin|11. nov 2022 o 15:51

Podujatie RFA 6 prinesie aj súboje ťažkých váh.

PRIEVIDZA. Jednou z hlavných postáv podujatia RFA 6 bude nepochybne aj nitriansky matador Martin Minár, ktorý sa postaví do svojho druhého profesionálneho MMA súboja.

Minár je známy hlavne svojimi výkonmi v grapplingu a brazílskom jiu-jitsu, v ktorom dokonca vlastní veľmi cenený čierny opasok. Aj keď sa venuje taktiež trénovaniu v svojom klube Gracie Barra Pitbull Nitra, pozvánku na súboj v Prievidzi nemohol odmietnuť.

„Motivácia bola hlavne nakopnutie v tréningu, výzva, či ešte viem zabrať na potrebné obrátky a zároveň motivovať mojich zverencov k tvrdému tréningu,“ prezradil pre Sportnet Minár.

Proti sebe bude mať ale skutočnú výzvu. Veď český reprezentant Boris Glezgo bude mať oproti Minárovi naozaj veľkú výhodu.

„Súper je určite veľmi fyzicky silný, nakoľko je odo mňa minimálne o 20kg ťažší,“ pokračuje Minár a dopĺňa, že od Glezga čaká práve silovú prevahu a tvrdé údery. Na túto prevahu má ale Martin pripravenú taktiku, ktorá by mohla priniesť úspech.

Príprava na súboj sa pre nitrianskeho odchovanca nezaobišla bez miernych problémov, ktoré spôsobila choroba, konkrétne zápal priedušiek. „Musel som preto prispôsobiť bloky (kondícia, dynamika) a pracovať s časom, počas ktorého som bol zdravý. Napriek tomu som ale pripravený na 100%.“

Aj keď sme Minára v klietke nevideli príliš často, stále môže naštartovať naplno aj svoju MMA kariéru, ktorú mu pod hlavičkou RFA bude určite ponúknutá aj po najbližšom súboji.

„Zatiaľ je to otvorené, ale skôr sa prikláňam k možnosti, že áno, zápasiť ďalej. Teraz sa však sústredím na to, čo ma čaká v sobotu v Prievidzi, podať 100% výkon, ukázať, čo je vo mne, predviesť sa v najlepšom svetle a verím, že aj ľudia potom budú chcieť vidieť ďalší zápas.“

Potrebnú energiu a motiváciu určite Minárovi dodali aj jeho zverenci, ktorí podali na majstrovstvách sveta juniorov v MMA výborné výkony a domov priniesli všetky tri kovy.

„Je to vizitka dlhoročnej systematickej práce, ktorá teraz začína niesť ovocie v podobe výsledkov. To je moja najväčšia radosť, vidieť ako rastú, zlepšujú sa, napredujú, po športovej stránke, ale aj ako ľudia.“

Minár tak na podujatí RFA 6, ktoré sa uskutoční 12. novembra v športovej hale v Prievidzi, nebude reprezentovať iba seba, ale celý klub.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Minár sa výziev nebojí, rozdiel vo váhe bude možno až 20 kilogramov