Marhanský z RFA: Súboj Růžička vs Sivák by bol určite zaujímavý (rozhovor)

Vašek Sivák a Tadeáś Růžička na vážení podujatia RFA 5
Vašek Sivák a Tadeáś Růžička na vážení podujatia RFA 5 (Zdroj: RFA)
Svet MMA|12. sep 2023 o 14:52

Promotér sa vrátil k poslednému podujatiu a načrtol ďalšie plány.

Podujatie RFA napísalo už svoju 12. kapitolu, keď sa tentokrát presunula do Považskej Bystrice. Všetko podstatné nie len o tomto podujatí prezradil promotér RFA Boris Marhanský.

Ako by ste zhodnotili turnaj v Považskej Bystrici? Splnil vaše očakávania?

S výsledkom som veľmi spokojný. Turnaj mal vynikajúcu atmosféru, podarilo sa nám vypredať halu a mali sme výbornú sledovanosť aj na našej platforme realsport.tv.

Po dlhej dobe dopadli aj zápasy tak, že ma zmysel viacero variant, ako zložiť nasledujúce turnaje. Myslím, že toto bol náš prvý turnaj, kde všetci favoriti potvrdili svoju formu.

Mali sme síce viacero produkčných problémov, keďže v hale sa hrá extraliga v hádzanej a Považská Bystrica sú majstri (je to tam národný šport), tak sme sa museli prispôsobiť časovo a mali sme naozaj krátky čas na prípravu haly a ešte kratší čas na zbalenie celého eventu. Našťastie sa všetko stihlo, aj keď mierne pod stresom.

Ktorí bojovníci vás prekvapili svojimi výkonmi?

Ykos (Ibragimov), skvelý výkon, David Sajben ma veľmi milo prekvapil, toho chcem takto verejne aj privítať v RFA, nakoľko podpísal profi kontrakt a Milan (Ďatelinka) zdemoloval súpera nemilosrdne.

Jeho španielsky súper mi písal, že má prasknutú kosť, takže Milan zase potvrdil svoju tvrdosť. Ale nemôžem opomenúť ani Dominika Toporcera či Davida Hošeka.

Čo hovoríte na návrat Milana Ďatelinku?

Keď začala jeho nástupovka, tak v hale bola taká atmosféra, že sme všetci mali až zimomriavky na rukách. Teším sa, že to prelomil a vyhral. Milan je stále ešte veľmi mladý chalan a verím, že to najlepšie má ešte pred sebou.

Určite najpompéznejší príchod na miesto činu mal Sebastián Fapšo, ktorý sa priviezol na reálnom tanku. Ako takéto predstavenie ocenili fanúšikovia?

V dnešnej dobe fanúšikov zaujímajú presne takéto veci. Tanky, padáky, vrtuľníky a podobne veci spojene so show. Na tank boli super ohlasy, fanúšikovia sa tam dva dni s ním fotili a určite to pomohlo aj Sebastiánovi sa zase zviditeľniť.

Čo sa týka jeho výkonu, tak vyhral na konci prvého kola. Myslím, že ten zápas mal pod kontrolou. Lukáš Body bol spokojný ako jeho tréner a to je asi dôležité.

Po podujatí sa začalo hovoriť o titulových šanciach pre Hošeka a mladý talent Dominika Toporcera. Dostanú ich?

Hošek určite áno, uvidíme ho už 11. novembra v hlavnom zápase v Prahe proti Dominikovi Humburgerovi v súboji o titul. A čo sa týka Toporcera, tak s nim si sadnem a preberieme viaceré alternatívy.

Vy budete mať v Prahe podujatie spolu s I Am Fighter. Uvidíme dvojitú porciu zápasov, alebo to najlepšie z oboch štartoviek?

Dvojitá porcia zápasov by zrejme trvala veľmi dlho, takže sme sa rozhodli pre 10-12 zápasov s veľkou kvalitou zápasníkov ako sú Monster, Orlov, Cverna, Hošek, Humburger, Mikula či Růžička.

Na podujatí sa objaví aj spomínaný Tadeáš Růžička, ktorý momentálne nezažíva najlepšie obdobie. Neľutujete po všetkých tých ohlasoch, že ste ho angažovali?

Ako som sa už vyjadril viackrát, my Tadeáša neobhajujeme, ale ani nesúdime. Nechávame to na organy činné v tejto záležitosti.

Je pravda, že by bolo určite populárnejšie, keby sme ho nepostavili, ale keďže aj v iných organizáciách na domácej pôde sa toleruje nástup viacerých, či už stíhaných, alebo aj odsúdených zápasníkov za oveľa závažnejšie činy, ako spáchal Ružička, tak sme sa rozhodli, že aj my mu dáme šancu a veríme, že oľutuje celú túto kauzu a poučí sa.

O jeho športových výkonoch nemusíme hovoriť, tam nie je pochyb, že si to zaslúži. K celej tejto kauze som sa vyjadril aj v podcaste Avokast, kde som podrobnejšie vysvetlil náš názor.

V Košiciach sa predstaví postojárska hviezda a šampión Václav Sivák. Ak sa Sivákovi podarí zvíťaziť a rovnako aj Růžičkovi, uvidíme veľmi žiadaný súboj o titul medzi týmito bojovníkmi?

Sivák je u nás dvojnásobný držiteľ titulu, takže ten už je na tento zápas nominovaný.

Uvidíme, samozrejme, či sa dohodneme s fightermi ešte na podmienkach, určite by ale tento fight bol zaujímavý.

Bude Sivák aj v Košiciach obhajovať titul?

Nie, bude tam mať super fight. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Marhanský z RFA: Súboj Růžička vs Sivák by bol určite zaujímavý (rozhovor)