Komisia uznala, že Martínek mal vyhrať, výsledok sa ale nemení. Som sklamaný, tvrdí

Michal Martínek a Daniel Omielanczuk pri vyhlásení výsledku duelu na turnaji KSW 75.
Michal Martínek a Daniel Omielanczuk pri vyhlásení výsledku duelu na turnaji KSW 75. (Zdroj: KSW)
SvetMMA|20. okt 2022 o 12:19

Uznali, že výsledok duelu mal byť v jeho prospech.

PRAHA. Poznáme výsledok protestu českého bojovníka Michala Martínka voči výsledku jeho posledného zápasu.

Ten sa odohral minulý piatok na turnaji najlepšej poľskej organizácie KSW 75, kde sa Martínek v hlavnom predzápase večera stretol s domácou ikonou Danielom Omielanczukom.

Trojkolový duel sa skončil tesným víťazstvom Omielanczuka na body, avšak už po zápase avizoval promotér organizácie Maciej Kawulski, že je výsledkom znepokojený a sklamaný.

Martínek ešte v ten večer avizoval, že podal oficiálny protest voči výsledku duelu, ktorými sa v posledných dňoch zaoberala nezávislá komisia.

Netrvalo dlho a dočkali sme sa stanoviska komisie. Informoval o tom samotný bojovník na sociálnych sieťach.

„Máme verdikt protestu. Vraj som zvíťazil, ale nič sa nebude meniť, pretože by sa musel preukázať zámer, manipulácia, takže z princípu sa s tým nič neurobí. Neviem, čo mám na to povedať. Odveta ma nezaujíma, neviem, prečo by som mal znova niečo dokazovať, keď som bol podľa organizácie, jej majiteľov a hlavne podľa fanúšikov poľskej scény lepším bojovníkom.

To už samo o sebe o niečom hovorí, najmä preto, že som bojoval s domácim zápasníkom. Ak sa máme stretnúť v oktagone opäť, bude to v rámci nejakého rebríčkového stretu, ale nebude to odveta iba ako taká.

Súperovi gratulujem, nie je to jeho chyba, že to takto skončilo. Obaja sme robili, čo sme mohli a som rád, že som sa proti Danielovi (Omielanczukovi) postavil, mám h orád a rešpektujem ho. Za týmto zápasom mi ostáva jazva na srdci, navždy mám poznačený profesionálny rekord. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu,“ uviedol v správe na Instagrame známy český bojovník.

Zástupca pražského tímu Reinders MMA na koniec svojho vyjadrenia napísal, že potrebuje určitý čas na odstup od výsledku duelu, ktorý ho sklamal.

Dám si teraz pauzu od médií, lebo som nazlostený a nechcem byť neslušný. Toto som napísal čo najslušnejšie ako viem,“ zakončil.

Bývalý šampión ťažkej váhy Oktagonu sa v poľskej lige KSW po prvýkrát predstavil v júni tohto roka, keď na body zdolal Filipa Stawoweho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Komisia uznala, že Martínek mal vyhrať, výsledok sa ale nemení. Som sklamaný, tvrdí