Nepôjde v prvom kole na zem? Novotný prezradil detaily hlavného zápasu Fabriq MMA

Karol Ryšavý.
Karol Ryšavý. (Zdroj: OKTAGON MMA.)
SvetMMA|4. nov 2022 o 20:03

Prezradil bližšie informácie.

PRAHA. Za mesiac sa mu štyrikrát zmenil súper, no on zápas neodvolal. Popredný slovenský zápasník Karol Ryšavý má pred sebou hlavný zápas večera na domácej pôde v Trnave.

Ryšavý sa v sobotu 5. novembra na premiérovom turnaji Fabriq MMA v klietke stretne s Čechom Vladímirom Lengálom.

Lengál duel prijal iba tri dni pred jeho uskutočnením potom, ako bolo oznámené, že Izraelčan Kiril Medvedovsky z hry vypadáva.

O zákulisné detaily toho, ako sa organizátorom podarilo na poslednú chvíľu zachrániť hlavný duel večera sa v relácii MMA Letem Světem rozhodol podeliť promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

Pri neúčasti Medvedovskeho sa organizácia Fabriq MMA obrátila na Čecha Vladimíra Lengála, ktorý duel bez zaváhania prijal.

„Predvčerom nám Kirila Medvedovského zadržali na hranici kvôli tomu, že má izraelský pas. Tým pádom bola jeho účasť zrušená a my sme sa celkom rýchlo dohovorili s Vladom Lengálom, ktorý naposledy zvíťazil na podujatí DFN lakťom z otočky. To, čo je na tomto súboji zaujímavé je to, že sa to odohrá v sedemdesiatich kilogramoch.“

V rámci dohadovania súboja podľa slov Novotného padla medzi oboma tímami stávka, podľa ktorej by sa v prvom kole malo bojovať výhradne v postoji.

„Keď sme tento duel dohovárali, tak padla taká zaujímavá slovná prestrelka, že Karol Ryšavý nepôjde v prvom kole na zem a Vlada úplne v pohode vypne v postoji.

Na toto Vlado reagoval prekvapene, pretože je to veľmi kvalitný boxer a v poslednom čase sa mu začalo dariť aj v MMA, stále sa zlepšuje. Pre mňa je to ďaleko zaujímavejší duel než by bol ten s Medvedovským.

Nemyslím si, že to bude (pre Karola Ryšavého) jednoduché. Všetko sa to odvíja ale od toho, či Karol dodrží záväzok svojho trénera, ktorý nadhodil to, že si dajú prvé kolo iba v postoji,“ zakončil.

Lengál, ktorý predovšetkým je vyhláseným zápasníkom v boxe, sa v súboji MMA naposledy ukázal na turnaji DFN 8, kde zvíťazil nad Tomášom Kurucom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nepôjde v prvom kole na zem? Novotný prezradil detaily hlavného zápasu Fabriq MMA