Karlos Vémola v problémoch, vraj mu hrozí väzenie

Vémola pózuje s krokodílom.
Vémola pózuje s krokodílom. (Zdroj: Instagram/karlos_terminator_vemola)
Vladimír Bilohuščin|19. apr 2023 o 10:30

Známemu bojovníkovi hrozí tvrdý trest.

PRAHA. Český bojovník Karlos Vémola, ktorý už bol spojený s viacerými kontroverziami, má na krku ďalší problém.

Zdalo sa, že o ňom po výhre nad Matavaom budeme počuť už iba v súvislosti s dlho očakávaným súbojom s Patrikom Kinclom, opak je však pravdou.

Vémolu má podľa serveru televízie Nova vyšetrovať nymburská polícia. Tá si na základe dostupných informácií prevzala prípad od colnej polície, ktorá u Vémolu koncom minulého roka mala urobiť domovú prehliadku.

Článok TV Nova konštatuje, že Vémolu majú stíhať pre „neoprávnené zaobchádzanie s chránenými voľne žijúcimi živočíchmi a rastlinami“.

Vémola je pritom veľký milovník exotických zvierat, ktorými sa rád chváli aj na sociálnych sieťach. Do jeho zbierky patrí napríklad tiger, žraloky a ďalšie vzácne exempláre.

V tejto chvíli polícia viac informácií nepriniesla, ale verejnosť dostala prísľub, že tak urobí hneď, ako to bude možné.

Ak sa ale obvinenia potvrdia, podľa TV Nova Karlosovi Vémolovi hrozia až 3 roky na mrežami.

Vrátil sa po zdravotných problémoch

Karlos Vémola iba pred niekoľkými dňami zaznamenal víťazný návrat do boja. Česká hviezda organizácie Oktagon MMA v hlavnom predzápase podujatia Oktagon 41 zdolala Ala Matavaa.

Vémola zvíťazil v prvom kole na submisiu. Bol to pre neho prvý zápas od leta minulý roka, kedy porazil Srba Iliča.

Odvtedy nezápasil, mal veľké zdravotné problémy. V decembri na niekoľko dní skončil v nemocnici a musel zrušiť naplánovaný duel s Patrikom Kinclom.

Teraz si pripísal ďalšiu výhru a už 20.5. ho má čakať odložený súboj s Kinclom.

Bude to hlavný zápas podujatia Oktagon 43. V pražskej O2 aréne sa bude bojovať o pás strednej váhy do 84 kilogramov, ktorý momentálne drží Kincl.

Má pred sebou veľké zápasy

Pre oboch to bude pokračovanie rivality, ktorá sa začala už pred niekoľkými rokmi. V roku 2018 spolu mali aj prvý vzájomný zápas, ktorý Kincl vyhral na body.

Duel s Matavaom mu vraj ukázal, na čom musí v najbližšom mesiaci zapracovať. „Toto je to, čo v tej O2 aréne nemôžem robiť. Nemôžem sa nechať uniesť, aby som ten pás vzal tam, kam patrí," povedal bezprostredne po zápase.

A práve výhru nad rivalom Kinclom si dáva Vémola ako podmienku k uskutočneniu odvety s Attilom Véghom, ktorá je už ohlásená, no stále bez konkrétneho dátumu.

„To je moja hlavná motivácia, idem vpred vďaka fanúšikom. Najprv na mňa bučali, no potom, keď som povedal, že musím poraziť Kincla, aby som sa stretol s Véghom, tak potom sa to zmenilo. Odrazu mi začali fandiť,“ uviedol Vémola.

A medzi súbojmi s Kinclom a Véghom by ho mohol čakať aj ďalší duel, keďže Slovák Pavol Langer bude bojovať s Nemckom Alexanderom Poppeckom a dočasný titul vo váhe do 93 kg, kde je Vémola oficiálnym šampiónom.

Medzičasom však Vémola môže riešiť aj spomenuté problémy s políciou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Karlos Vémola v problémoch, vraj mu hrozí väzenie