Bude zápasiť o titul. Vémola spoznal súpera na letný Oktagon 34

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. (Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|21. jún 2022 o 20:07 (aktualizované 21. jún 2022 o 20:34)

Vémola má potvrdený zápas.

BRATISLAVA. Karlos Vémola bude zápasiť o titul organizácie Oktagon MMA.

Vémola sa v lete stretne so Srbom Aleksandarom Iličom v hlavnom zápase turnaja Oktagon 34. Duel sa uskutoční 23.7. na pražskej Štvanici.

Víťaz získa opasok v poloťažkej váhe do 93 kilogramov.

Návrat na trón?

Vémola už v minulosti držal titul Oktagonu, no v nižšej strednej váhe do 84 kg. Opasok pritom stratil po necelých troch mesiacoch na vážení, kde nesplnil váhový limit.

Následne sa zranil a viac než rok nezápasil.

Do boja sa vrátil až v máji tohto roka. Najskôr si odbil boxerskú premiéru a potom už opäť vstúpil do klietky.

V súboji podľa oficiálnych pravidiel MMA porazil Michala Pasternaka v prvom kole. Tento zápas sa konal v poloťažkej divízii a práve v tejto váhe bude Vémola bojovať o ďalší titul.

Po štrnástich mesiacoch sa tak bude môcť znova stať sa šampiónom Oktagonu, hoci v inej váhe.

Vyzval ho Srb Ilič

Vémola sa už niekoľko týždňov netajil ambíciou získať v lete titul. Problém spočíval v tom, že k dispozícii dlhšie nebol vhodný súper.

Logickou voľbou mal byť brazílsky bojovník Rafael Xavier. Ten vyhral v rámci Oktagonu všetky štyri zápasy, do ktorých nastúpil. Júlový termín mu však nevyhovuje.

Do hry tak nečakane vstúpilo nové meno, Srb Aleksandar Ilič.

Srbský "Joker" vyzval Vémolu odkazom na sociálnej sieti. „Práve som dopozeral video Karlosa, kde povedal, že hľadá súpera na Štvanicu a údajne sa stretne s kýmkoľvek. V tom prípade by som ho rád vyzval na zápas. Myslím si, že si skvelý bojovník a najväčšia hviezda v Oktagone.

Štylisticky zaujímavý súboj, budú lietať poriadne bomby. Nezabúdaj, v kariére som rozdal sedem knokautov a ty budeš moje ôsme KO. Prosím Oktagon, dohodnite to,“ uviedol Ilič.

Dva dni po tejto výzve už organizácia potvrdila, že stret Vémolu a Iliča bude hlavným zápasom turnaja Oktagon 34.

Ilič má v profesionálnej kariére bilanciu trinástich výhier a štyroch porážok. V posledných rokoch pôsobil v poprednej európskej organizácii KSW.

Zo štyroch stretnutí v poľskej lige má vyrovnanú bilanciu 2-2. Zápasil ale v strednej váhe.

V poloťažkej divízii naposledy bojoval v roku 2017, keď zdolal Jusufa Hajroviča. V Oktagone absolvuje svoj premiérový duel práve proti Vémolovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bude zápasiť o titul. Vémola spoznal súpera na letný Oktagon 34