VIDEO: Nikto to nečakal. Vémola prvýkrát vyhral KO, stačilo mu sedem sekúnd

Karlos Vémola vyhral titulový zápas v poloťažkej váhe.
Karlos Vémola vyhral titulový zápas v poloťažkej váhe. (Autor: Oktagon MMA)
Sportnet, TASR|8. okt 2023 o 00:40 (aktualizované 8. okt 2023 o 07:50)

Po zápase vyzval Végha aj Kincla.

BRATISLAVA. Absolútne nečakaný, priam až šokujúci záver malo podujatie Oktagon 47, ktoré hostil Zimný Štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.

Fanúšikovia MMA takmer do polnoci čakali na hlavný zápas večera, v ktorom bojovali o titul v poloťažkej váhe do 93 kg Karlos Vémola a Pavol Langer.

Tento súboj bol označovaný ako bitka dvoch odlišných svetov. V hre boli rôzne scenáre, ale ten, ktorý bol napokon realitou, nečakal nikto.

Koniec bol už po siedmich sekundách.

Toľko času stačilo na to, aby Vémola zasypal svojho súpera kombináciou tvrdých úderov a poslal ho k zemi. Rozhodca následne zápas ukončil. Podľa predstaviteľov organizácie ide o najrýchlejšie ukončený zápas v jej histórii.

VIDEO: Súboj medzi Vémolom a Langerom trval len sedem sekúnd

Bonus chce prenechať súperovi

Ide vôbec o prvé KO v kariére jedného z najznámejších bojovníkov MMA na československej scéne. Čakal naň 47 zápasov (36 výhier a 7 prehier).

Vémola po zápase vyzval dvoch mužov, s ktorými trpko prehral.

Attila Végh po 127 sekundách ukončil v roku 2019 ostro sledovaný zápas storočia a Patrik Kincl zdolal Vémolu v máji tohto roka.

Pre Langera to bola prvá prehra po troch víťazstvách a jeho profesionálna bilancia je momentálna dvanásť víťazstiev a desať prehier.

"Zápas som si predstavoval inak. Chlap však musí v živote zvládať aj také momenty, keď to nevyjde podľa plánov a popasovať sa s tým. Viem, že sme na Slovensku, ale prosím žiadny piskot," povedal Langer.

Vémola neskôr získal finančný bonus za výkon večera, no na tlačovej konferencii vyhlásil, že by ho rád posunul Langerovi:

"Donútil ma poriadne sa pripraviť. Videl som, ako tvrdo pracuje pre seba, pre svoje dieťa a svoju rodinu. Chcem, aby v tom mohol naďalej pokračovať."

Uspeli aj Buchinger či Szabová

V Bratislave zaujal aj návrat Lucie Szabovej. Na scénu sa vrátila po materských povinnostiach, pričom v Oktagone naposledy bojovala v júli 2021.

V súboji s Alexandrou Andersrödovou, ktorý mal pravidlá Undergroundu - thajský box v malých rukaviciach, vyhrala na body, pričom o jej triumfe nad Švédkou rozhodli jednomyseľným verdiktom bodoví rozhodcovia.

V hlavnom predzápase zdolal Slovák Ivan Buchinger Čecha Jakuba Dohnala po TKO v 2. kole. Po svojom 49. profesionálnom zápase má bilanciu 41:8.

Nasledujúci turnaj organizácie Oktagon MMA je na programe 4. novembra v britskom Manchestri. Po následnom podujatí v nemeckom Kolíne 18. novembra sa Oktagon vráti do Česka na turnaj Oktagon 50 v Ostrave.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Nikto to nečakal. Vémola prvýkrát vyhral KO, stačilo mu sedem sekúnd