Federácia IMMAF a organizácia BRAVE CF podpísali kľúčovú partnerskú dohodu

Vladimír Bilohuščin|15. mar 2023 o 16:13

Obavy z ďalšieho fungovania federácie sú zažehnané.

BRATISLAVA. Iba pred pár dňami unikol list bývalého prezidenta IMMAF Augusta Walléna, ktorý hovoril o finančných problémoch federácia, dnes je už všetko inak.

Svetová federácia amatérov IMMAF ako aj BRAVE Combat Federation potvrdili dohodu o spoločnej spolupráci. Niekoľkoročný kontrakt má IMMAF zabezpečiť finančnú stabilitu, ktorú mu ponúkne organizácia sídliaca v Bahraine.

BRAVE CF vo vyhlásení deklaruje, že toto finančné krytie má federácii IMMAF pomôcť v boji o uznanie MMA olympijským výborom, čo by tomuto športu otvorilo dvere na svetové hry a potencionálne aj na hry olympijské.

Spolupráca medzi oboma subjektami nebude ale iba finančného charakteru, ale ráta sa aj s projektami pre rozvoj trénerov a školenie nových licencovaných rozhodcov.

Bahrajnská organizácia tak v spolupráci s IMMAF doplnila UFC, ktoré pre rok 2023 vyplatilo federácii 1 milión dolárov. Výška finančnej podpory BRAVE CF zatiaľ známa nie je.

Organizácia na svojich stránkach uviedla, že v dohľadnom čase zverejní kalendár podujatí a potvrdila, že svetový šampionát mládeže sa uskutoční podľa plánov. Ten je na programe 2.-5. augusta v Abú Dhabí a nemala by na ňom chýbať ani slovenská reprezentácia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Federácia IMMAF a organizácia BRAVE CF podpísali kľúčovú partnerskú dohodu