Ryšavého knokautoval v prvom kole. Lengál: Viem, aké to je, keď vám niekto zlomí sánku

Vladimír Lengál.
Vladimír Lengál. (Zdroj: OKTAGON MMA.)
SvetMMA|6. nov 2022 o 05:16

Vladimír Lengál a veľké víťazstvo na debutovom turnaji Fabriq MMA.

TRNAVA. Predviedol dokonalú búrku. Český zápasník Vladimír Lengál ovládol hlavný zápas večera na prvom turnaji novej slovenskej ligy Fabriq MMA.

Jedného z najlepších bojovníkov ľahkej váhy Oktagonu Karola Ryšavého porazil v prvom kole na knokaut - lakeť z otočky.

Víťazstvo bolo pre Lengála o to sladšie, že duel vzal ako náhradník na poslednú chvíľu iba pred troma dňami.

„Do minúty bolo rozhodnuté,“ nechal sa na tlačovej konferencii počuť účastník piatej série reality šou Oktagon Výzva.

Zranenie súpera ho mrzí. Lakeť z otočky mu vyšlo tak, ako plánoval

Lengál, ktorý bežne zápasí vo váhe do 66 kilogramov sa v dueli s Ryšavým predstavil v ľahkej váhe. Ako sám priznáva, v zápase sa tak musel popasovať s tvrdšími údermi, na aké je bežne zvyknutý.

Knokautový úder bol premyslený, hoci hrozivé zranenie súpera ho ako niekoho, kto si zlomeninou sánky prešiel, veľmi mrzí.

Samozrejme táto váha nebola moja, ja chodím šesťdesiat šestku, tie údery boli tvrdšie. Jeho calf kick som cítil, že je oveľa tvrdší. Snažil som sa zabaliť a kontrovať, niekto to robí päsťami, niekto zase lakťami z otočky.

Otočil sa mi presne to tej strany, kde som to chcel. Myslel som, že je hotovo, cítil som, ako tam jeho sánka jazdí. Prajem Karolovi skoré uzdravenie, viem aké je to zlé, keď vám niekto zlomí sánku.

Mne to spravil jeho tímový kolega Roman Paulus, rok ste mimo a potom sa do toho celého dosť zle vracia Mrzí ma to, hlavne mu prajem skoré uzdravenie, sme bojovníci,“ uviedol.

Lengál sobotným víťazstvom potvrdil vynikajúcu formu v posledných mesiacoch. Od začiatku roka má za sebou celkovo štyri súboje v MMA a päť stretov v boxe, pričom každý z nich dokázal doviesť do víťazného konca.

MMA na prvom mieste i zápasy v ringu

Rodák zo Znojma hovorí, že na prvom mieste je u neho MMA a priznáva, že by sa popri tom rád venoval aj boxu.

Dlhodobo sa chcem venovať čisto MMA a popri tom si boxovať. Mám nastavenú profi bilanciu tak, aby som mohol cestovať bojovať do sveta. Ako vidíte, ten trend je momentálne nastavený tak, že keď ste slávni v MMA, tak sa dá boxovať i za nejaké koruny, takže premýšľam i takto.

Mám ponuky, bol voľný titul (v boxe) českého šampióna, pre mňa to bola povinnosť, tak som si to vzal a teraz ma čaká obhajoba. Točia sa tam väčšie peniaze ako v MMA, zatiaľ na čo mám, to si obhájim,“ zakončil.

Vladimír Lengál by sa mal najbližšie v zápase predstaviť koncom decembra v pražskej Lucerne.

V súboji o titul českého šampióna v supervelterovej váhe ho preverí krajan Patrik Baláž.

Lengál má v ringu medzi profesionálmi vynikajúcu bilanciu jedenástich výhier. S výnimkou jediného duelu všetkých súperov knokautoval pred časovým limitom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ryšavého knokautoval v prvom kole. Lengál: Viem, aké to je, keď vám niekto zlomí sánku