UFC si pre fanúšikov pripravilo dva hviezdne zápasy v jeden večer

Khamzat Chimaev na vážení pred turnajom UFC 279.
Khamzat Chimaev na vážení pred turnajom UFC 279. (Zdroj: MMAJunkie.)
Vladimír Bilohuščin|20. júl 2023 o 17:08

Do akcie sa vracia taktiež obávaný Švéd.

ABU DHABI. Úradujúci šampión ľahkej váhy UFC Islam Makhachev sa vracia do boja, keď sa 21. októbra v hlavnom zápase večera UFC 294 stretne v odvetnom súboji s bývalým šampiónom Charlesom Oliveirom.

Ruský reprezentant je na šnúre 12 výhier v rade a trpkosť prehry nepozná už 8 rokov. Prvý vzájomný zápas s Oliveirom dokázal Makhachev zvládnuť, keď v 2. kole súperovi nasadil arm triangel choke.

Po tomto súboji dokázal Makhachev vyhrať aj nad jedným z najlepších bojovníkov naprieč váhovými kategóriami Alexandrom Volkanovskim a Oliveira si pripísal knokautovú výhru nad Dariushom. Odvetný súboj tak bol iba otázkou času.

Duel o titul bol jedným z troch zápasov, ktoré prezident UFC Dana White oznámil a to spolu s dvoma súbojmi strednej váhy Khamzat Chimaev vs. Paulo Costa a Nassourdine Imavov vs. Ikram Aliskerov.

Práve súboj Chimaev (12-0) vs. Costa (14-2) je duel, na ktorý sa dlho čakalo a 21. októbra doplní spomínaný titulový súboj.

Chimaev je v UFC so šiestimi výhrami zatiaľ neporazený, no od septembra 2022 bol mimo hry kvôli zraneniu. Costa taktiež pauzoval, keď nebojoval od víťazstva nad Lukom Rockholdom v auguste minulého roku a pripísal si tak po dvoch prehrách na konto ďalšiu výhru.

White taktiež potvrdil, že predtým ohlásený duel medzi Costom a Aliskerovom bol odstránený z programu UFC 291. 

Podujatie UFC 294 tak prinesie jednu z najlepších štartoviek tohto roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC si pre fanúšikov pripravilo dva hviezdne zápasy v jeden večer