Mladý útočník Šimek sa dostal do organizácie Bostonu Bruins

TASR|10. dec 2010 o 09:05

Hokejový útočník Juraj Šimek sa sťahuje z organizácie Tampa Bay Lightning do tímu NHL Boston Bruins.

BOSTON. Slovenského rodáka so švajčiarskym pasom získali "medvedi" výmenou za centra Leviho Nelsona a ihneď po trejde ho zapísali na farmu do Providence (AHL). Bruins o tom informovali na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Šimek, ktorý sa narodil v Prešove, ale reprezentuje Švajčiarsko, pôsobí v zámorí už piaty rok, no stále čaká na svoj prienik do NHL. Dvadsaťtriročného krídelníka draftoval v roku 2006 klub Vancouver Canucks z celkového 167. miesta, o dva roky neskôr ho "kosatky" vytrejdovali do Tampy Bay a v jej rezervnom mužstve Norfolk Admirals pôsobil až doteraz.

V lete krátko skúšal šťastie v lotyšskom tíme KHL Dinamo Riga, no slovenského trénera Júliusa Šuplera nepresvedčil a vrátil sa tak do Norfolku. V drese Admirals odohral počas troch neúplných sezón 159 zápasov s bilanciou 33 gólov a 34 asistencií, v aktuálnom ročníku AHL nazbieral v 21 dueloch 9 kanadských bodov (3+6).

Bruins boli v noci na piatok mimoriadne aktívni na prestupovom trhu. Okrem Šimeka získali z Floridy aj obrancu Seana Zimmermanna a právo voľby v 7. kole budúcoročného draftu, opačnou stranou poslali zadáka Jeffa LoVecchia a útočníka Jordana Knackstedta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladý útočník Šimek sa dostal do organizácie Bostonu Bruins