Mladíkov čakajú Škóti. S takýmto štýlom hry sme sa ešte nestretli, vraví Hapal

Na zverencov Pavla Hapala (v strede) čaká rozlúčka s úspešným rokom, počas ktorého sa dokázali kvalifikovať na majstrovstvá Európy. Na snímke český kouč oslavuje postup s Milanom Škriniarom.
Na zverencov Pavla Hapala (v strede) čaká rozlúčka s úspešným rokom, počas ktorého sa dokázali kvalifikovať na majstrovstvá Európy. Na snímke český kouč oslavuje postup s Milanom Škriniarom. (Autor: SITA)
SITA|8. nov 2016 o 11:30

Dvadsaťjednotka ukončí v stredu úspešný kalendárny rok.

MYJAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov pod vedením českého trénera Pavla Hapala uzavrú úspešný kalendárny rok stredajším prípravným zápasom v Myjave proti rovesníkom zo Škótska (16.30 h).

Pre mladých Slovákov ide o prípravu na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. júna 2017).

"Momentálne mám v hlave to, aby boli všetci zdraví a mali čo najlepšiu formu. Začína sa pre nás nová etapa, príprava na európsky šampionát. To znamená, aby každý hráč podával čo najlepšie výkony a zamotal nám hlavu - aby sme pri rozhodovaní o zložení mužstva pred turnajom povedali, že sme vybrali to najlepšie, čo vôbec máme," povedal Pavel Hapal po nedeľňajšom zraze v Myjave.

Na margo najbližšieho súpera doplnil: "Je to trochu iný štýl hry, s ktorým sme sa ešte nestretli. Bude to pre nás dobrá príprava. Bude to agresívnejšie a súbojové. Chcel by som, aby sme sa vyrovnali škótskej agresivite, utvárali si šance a premieňali ich. Na tom nechceme nič meniť," pokračoval český odborník.

"Nejde o kvalifikačný zápas, ale vo všetkých dueloch chceme byť úspešní a víťaziť. Nebude to inak ani teraz. Chceme zavŕšiť rok výhrou."

Pavel Hapal zažil s mladíkmi veľmi úspešný rok.
Pavel Hapal zažil s mladíkmi veľmi úspešný rok. (Autor: TASR)

Drobné zdravotné problémy hlásil trénerskému tímu brankár AS Trenčín Adrián Chovan, mal by však byť k dispozícii.

Zo zdravotných dôvodov bude napokon chýbať nováčik vo výbere, stredopoliar kazašského klubu Šachtar Karaganda Július Szöke.

Druhým novicom je útočník FC Nitra Filip Balaj.

Aj takéto góly strieľa talentovaný Filip Balaj.

V kádri českého trénera SR "21" nie sú tradičné opory Milan Škriniar, Matúš Bero a Stanislav Lobotka, ktorí dostali príležitosť v A-mužstve. Bývalému koučovi MŠK Žilina chýbajú tiež zranení Adam Zreľák a Róbert Mazáň.

Na prípravný duel proti Škótsku nadviažu súboje rovnakého charakteru v španielskej La Mange proti Nórsku (12. 11. o 14.00 h) a Írsku (15. 11. o 14.00 h) pod hlavičkou výberu slovenskej reprezentácie do 20 rokov, kde sa pod Hapalovým vedením predstavia ďalší adepti na dres národného tímu.

Nominácia reprezentácie do 21 rokov:

/na prípravný zápas proti Škótsku (v stredu 9. novembra o 16.30 h v Myjave)/

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)

Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Denis Vavro, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.)

Stredopoliari: Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Tomás Brigant (Spartak Myjava), Martin Chrien, Michal Faško (obaja MFK Ružomberok), Jakub Hromada (Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (Slavia Praha/ČR), Albert Rusnák (FC Groningen/Hol.), Tomáš Huk (DAC 1904 Dunajská Streda)

Útočníci: Pavol Šafranko (Šport Podbrezová), Filip Balaj (FC Nitra)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladíkov čakajú Škóti. S takýmto štýlom hry sme sa ešte nestretli, vraví Hapal