Mladík Réway zapôsobil v kempe Montrealu, chváli ho aj tréner

Martin Réway v drese slovenskej reprezentácie.
Martin Réway v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. sep 2013 o 17:16

Mal excelentný nováčikovský kemp, povedal o Martinovi Réwayovi kouč Montrealu Therrien.

MONTREAL. Mladý slovenský hokejista Martin Réway zaujal svojimi výkonmi v tréningovom kempe Montrealu Canadiens.

Osemnásťročného hráča si historicky najúspešnejší klub NHL vybral v tohtoročnom drafte v 4. kole z celkového 116. miesta.

Útočník prekonal bekhendom v piatkovom modelovanom zápase brankársku jednotku "Habs" Careyho Pricea a o deň neskôr dokázal vo vypredanom Bell Centre rovnakým spôsobom skórovať aj do siete krajana Petra Budaja.

Tréner Therrien: Veľmi prekvapivé

Réway patrí zatiaľ medzi najpríjemnejšie prekvapenia v kempe Canadiens. Talentovaný útočník, ktorý sa do hlavného prípravného kempu Montrealu prebojoval cez nováčikovský, si stále drží nádej na prienik do prvého tímu.

"Je veľmi šikovný a rýchly," vyjadril sa na adresu slovenského reprezentanta do 20 rokov P.K. Subban, úradujúci držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu sezóny.

Jeho výkony ocenil aj tréner Canadiens Michel Therrien. "Mal excelentný nováčikovský kemp a svoje schopnosti dokazuje aj teraz medzi chalanmi z NHL. Na svoj vek je veľmi zručný. Hoci nemá veľkú postavu, hrá zanietene. Je veľmi prekvapivé a povzbudivé vidieť tak talentovaného chlapca, ako je on, sme veľmi radi, že máme v tíme mladíka s takým potenciálom," pochválil Réwaya hlavný kouč kanadského klubu.

Potrebuje prísnosť

Rodák z Prahy, ktorý má slovenské i české občianstvo, pre stanicu RDS prezradil, že jeho hokejovým idolom je Žigmund Pálffy. Zámorský hokej mu vyhovuje, i keď sa naň musel dlho prispôsobovať.

V minulej sezóne odohral za tím Gatineau Olympiques v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL 47 zápasov, v ktorých nazbieral 50 bodov za 22 gólov a 28 asistencií.

"Rád hrám na užšom klzisku. Kým som neprišiel do Ameriky, nevedel som, čo je to 'backchecking'. Tréner Gatineau Benoit Groulx je prísny, no presne to potrebujem. Veľmi mi pomohol," dodal Réway, ktorý dokáže hrať na krídle i na poste centra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladík Réway zapôsobil v kempe Montrealu, chváli ho aj tréner