Albánsky futbalista burcoval fanúšikov k hanlivému skandovaniu, odvolal sa na emócie

Mirlind Daku.
Mirlind Daku. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|21. jún 2024 o 14:01

Albánsky útočník bol zachytený na kameru po remíze Albánska s Chorvátskom.

BRATISLAVA. Albánsky útočník Mirlind Daku, ktorý po zápase s megafónom viedol fanúšikov k hanlivému skandovaniu na adresu Severného Macedónska, sa v piatok ospravedlnil s odvolaním sa na intenzívne emócie spojené s hrou na EURO 2024 (ME vo futbale).

Daku bol zachytený na kameru, ako bičuje fanúšikov po remíze Albánska 2:2 s Chorvátskom v Hamburgu.

To vyvolalo požiadavku na ospravedlnenie od futbalovej federácie Severného Macedónska a vyšetrovanie zo strany európskeho futbalového orgánu UEFA.

"Ospravedlniť sa je chlapské a cítim morálnu a profesionálnu povinnosť urobiť to pre všetkých, ktorí boli zranení," uviedol vo vyhlásení v albánskom jazyku na sociálnych sieťach.

"Ako u každého futbalistu, v týchto chvíľach sú emócie na inej úrovni, ktorú možno pochopiť len na ihrisku.

Je ťažké opísať pocit, keď hráte za tento národný tím, pre týchto úžasných fanúšikov, ktorí nám dávajú neobmedzenú lásku," dodal.

Albánsko je len na svojom druhom veľkom turnaji a počas mesiac trvajúceho turnaja v Nemecku ho povzbudzujú jedni z najfanatickejších priaznivcov.

"Ospravedlňujem sa, ak som niekoho po zápase s Chorvátskom urazil, účinok hry robí svoje. Naďalej pracujem spolu s celou skupinou na našich snoch," dodal 26-ročný hráč vo svojom príspevku.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Albánsky futbalista burcoval fanúšikov k hanlivému skandovaniu, odvolal sa na emócie