Minister Kašický odmenil majstrov Európy z VŠC Dukla

SITA|25. júl 2007 o 15:47

BANSKÁ BYSTRICA 25. júla (SITA) - Minister obrany SR František Kašický v stredu odmenil športovcov VŠC Dukla Banská Bystrica - medailistov majstrovstiev Európy. Finančné odmeny do maximálnej výšky funkčného ...

BANSKÁ BYSTRICA 25. júla (SITA) - Minister obrany SR František Kašický v stredu odmenil športovcov VŠC Dukla Banská Bystrica - medailistov majstrovstiev Európy. Finančné odmeny do maximálnej výšky funkčného platu a ďakovný list dostali Mikuláš Konopka (1. miesto - halové ME v atletike, vrh guľou), Jozef Gönci (1. miesto - ME v športovej streľbe, ĽM 3x40), Martin Tešovič (1. miesto - ME vo vzpieraní, do 105 kg), Klaudio Farmadín (2. miesto - ME v karate), Michal Martikán (2 x 1. miesto - ME vo vodnom slalome, 3xC1 a C1), Ján Šajbidor (1. miesto - ME vo vodnom slalome, K1), Ján Šutek, Štefan Grega, Peter Šoška ( 2 x 2. miesto - ME v zjazde na divokej vode, 3xC2 klasický zjazd a 3xC2 šprint).

"Okrem ocenení a finančnej odmeny dostanú športovci v rámci zákona o štátnej službe o profesionálnych vojakoch aj motivačnú odmenu. Presadil som, aby sa im po výsledkoch, aké dosiahli na majstrovstvách Európy, zvýšili o príslušné percento plat,“ uviedol minister obrany František Kašický.

Michal Martikán musel v stredu obetovať predpoludňajší tréning, aby si mohol v areáli VŠC Dukla prevziať ministerské ocenenie. "Trénovať som stihol iba skoro ráno. Ale keď nás pozve minister, určite prídem aj nabudúce. Ocenenie ma teší, s výkonmi na ME a vo Svetovom pohári som spokojný. Vyhral som v Tacene, druhý som bol v Prahe, podľa predstáv mi nevyšli iba preteky v Ausburgu,“ povedal v stredu na ocenení vodný slalomár Michal Martikán.

Najväčšiu radosť so zisku titulu majstra Európy mal strelec Jozef Gönci. Aj keď sa musel na európsky šampionát pre problémy s financiami pripravovať iba v domácich podmienkach, ministerstvo obrany z toho neviní. O peniaze z Ministerstva školstva SR ho totiž podľa jeho slov pripravil Slovenský strelecký zväz. V Dukle mu vraj nič nechýba. "Minister obrany mi osobne volal hneď po zisku titulu majstra Európy. To nikto predtým neurobil, hoci som sa s ministrami tiež osobne zoznámil. Som rád, že si spomenul a má rešpekt pred nami a váži si šport ako taký. Tým, že zdvihne telefón a osobne nám zablahoželá, prejavuje takto úctu. Pre mňa to bol veľmi príjemný rozhovor,“ uviedol pre agentúru SITA Jozef Gönci a k nedávnemu zisku zlatej medaily na ME ešte dodal: "Medailu nepodceňujem ani nepreceňujem. Keby som skončil tretí, mal by som aj tak obrovskú radosť. Pohybujem sa stále v užšej v špičke, kde je aj piate či siedme miesto perfektná vec. Bohužiaľ, u nás si takéto umiestnenie málokto váži. Preto je pre mňa medaila veľmi dôležitá. Snažím sa makať, ale je to strašne ťažké.“


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Minister Kašický odmenil majstrov Európy z VŠC Dukla