Mečířa roky prehovárali na post šéfa zväzu. Prehodnotil to po Kližanovej kampani

Miloslav Mečíř.
Miloslav Mečíř. (Autor: TASR)
Jana Sedláková|8. apr 2022 o 16:45

Miloslav Mečíř kandiduje na post prezidenta Slovenského tenisového zväzu.

BRATISLAVA. Je najúspešnejší slovenský tenista v histórii. Vyhral zlato na olympiáde v Soule 1988 a bol svetovou tenisovou štvorkou.

Miloslav Mečíř bol 23 rokov daviscupovým kapitánom, aj tu zažil mnoho víťazstiev i prehier. Teraz ho však čaká iný zápas. Kandiduje na prezidenta Slovenského tenisového zväzu.

Mečíř sa dlhodobo angažoval v aktivitách STZ. Okrem niekdajšej pozície kapitána mužskej reprezentácie je aj šéftréner Národného tenisového centra.

Jeho doterajšie pôsobenie po tenisovej kariére je tak spojené skôr s funkciami priamo na kurte. Sám priznal, že myšlienka, aby kandidoval na post prezidenta, tu bola už dlhšie. Ešte v čase, keď bol daviscupovým kapitánom, ho k tomuto kroku chceli priviesť hráči i funkcionári.

Nechcel byť funkcionár

Mečíř však naznačil, že sa mu do funkcionárskej pozície nikdy príliš nechcelo.

Ďalším dôvodom odmietnutia bolo, že nechcel kandidovať proti súčasnému prezidentovi Tiborovi Mackovi. Ten sa nakoniec v tohtoročnej voľbe v prospech Mečířa vzdal kandidatúry.

"Myslel som si, že nejaké funkcionárske veci už nebudem robiť. Ale je komplikovaná doba. Je tu zdražovanie, vojna. Tieto veci sťažujú aj podmienky pre šport. V takýchto ťažkých podmienkach vznikajú rôzne hnutia, ktoré by inak nemali až také veľké šance," priblížil Mečíř.

Naznačil, že o kandidatúre viac začal premýšľať po tom, čo sa o miesto prezidenta začal uchádzať jeho niekdajší daviscupový zverenec Martin Kližan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mečířa roky prehovárali na post šéfa zväzu. Prehodnotil to po Kližanovej kampani