Miláno by zdolalo ktorýkoľvek európsky tím, tvrdí Ancelotti

SITA|27. apr 2009 o 17:37

Tréner v súčasnosti druhého tímu tabuľky najvyššej talianskej futbalovej súťaže AC Miláno Carlo Ancelotti pochválil momentálnu formu svojich zverencov, ktorí by podľa neho mohli v tejto chvíli poraziť ktorýkoľvek európsky klub.

MILÁNO.

Mužstvo zo San Sira znížilo náskok svojho mestského rivala Interu na čele tabuľky Serie A na sedem bodov. Taliansky kouč si však uvedomuje, že 5 kôl pred koncom aktuálneho ročníka je šanca jeho tímu na zisk "Scudetta" mizivá. "S formou, v ktorej momentálne hráme, môžeme pomýšľať na víťazstvo nad ktorýmkoľvek európskym veľkoklubom. Aj proti semifinalistom Ligy majstrov," skonštatoval 49-ročný rodák z mesta Reggiolo a dodal: "Tento stav je výsledkom toho, že už nie sme pod tlakom. Musíme si takúto formu udržať."

Milánčania zvíťazili v nedeľňajšom zápase 33. kola Serie A nad Palermom 3:0. Dva góly padli po pokutových kopoch, v oboch prípadoch bol úspešným exekútorom Brazílčan Kaká. Ancelotti vyjadril svoj nesúhlas s názorom trénera súperovho mužstva Maurizia Zampariniho, podľa ktorého to jedenástky byť nemali. "Penalty? Tá prvá bola diskutabilná. Aj bez nej by sme však určite zvíťazili. Boli sme agresívnejší ako súper," poznamenal bývalý kouč Parmy a rímskeho AS. Jeho mužstvo sa v ďalšom kole talianskej ligy stretne s ďalším sicílskym klubom Cataniou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Miláno by zdolalo ktorýkoľvek európsky tím, tvrdí Ancelotti