Vlhová prišla o veľkú konkurentku, Gisinová vynechá majstrovstvá sveta

Michelle Gisinová.
Michelle Gisinová. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. jan 2019 o 15:42

Ide o jej prvé vážne zranenie.

BERN. Švajčiarsko má o jednu medailovú nádej menej na februárových majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare.

Olympijská šampiónka z Pjongčangu 2018 v alpskej kombinácii Michelle Gisinová predčasne ukončila sezónu, dôvodom je operácia pravého kolena.

Slovenka Petra Vlhová tak prišla o vážnu konkurentku v potenciálnom boji o cenný kov v kombinačných pretekoch.

Dvadsaťpäťročná univerzálka sa zranila v sobotu v super-G v pretekoch Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene, pri páde si poškodila krížny väz ako aj chrupavku v pravom kolene.

Ide o prvé vážnejšie zranenie Gisinovej v jej doterajšej kariére.

"Bolí ma najmä to, že predčasne končím sezónu. Je mi jasné, že za posledných osem rokov je toto po prvý raz, čo som sa zranila tak, že je potrebná operácia," uviedla Gisinová, cituje ju aj portál ORF.

Gisinová získala na predchádzajúcich MS v St. Moritzi 2017 kombinačné striebro a v tejto disciplíne patrila medzi favoritky aj v Aare. Zranila sa mesiac po tom, ako jej starší brat Marc nepríjemne spadol na pretekoch v talianskej Val Gardene.

Utrpel zlomeniny rebier a poškodil si pľúca, mal doudieranú panvu a niekoľko menších fraktúr v oblasti chrbtice. Momentálne rehabilituje s cieľom vrátiť sa plnohodnotne do kolotoča Svetového pohára.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová prišla o veľkú konkurentku, Gisinová vynechá majstrovstvá sveta