Messi opäť žiaril, prekonal španielsky rekord v počte hetrikov

Lionel Messi (vpravo) si obchádza brankára Vallecana Cristiana Alvareza.
Lionel Messi (vpravo) si obchádza brankára Vallecana Cristiana Alvareza. (Autor: SITA)
SITA|9. mar 2015 o 08:31

Argentínčan zaznamenal v seniorskom tíme Barcelony už 32 hetrikov. V lige ich má na konte 24.

BARCELONA. Futbalista FC Barcelona Lionel Messi prekonal španielsky rekord v počte trojgólových zápasov vo všetkých súťažiach.

V nedeľu sa na vysokej výhre 6:1 nad Rayom Vallecano podieľal už 32. hetrikom v kariére v seniorskom tíme Barcelony. O jeden prekonal doterajší rekord Telma Zarru.

Zostrih zápasu medzi Barcelonou a Rayom Vallecano.

Argentínčan je zároveň s 24 trojgólovými stretnutiami rekordérom La Ligy. O jeden hetrik menej zaznamenal Cristiano Ronaldo.

Barcelona sa v nedeľu dostala na prvé miesto tabuľky prvýkrát po vyše štyroch mesiacoch. Naposledy bola na čele po deviatom kole. Katalánci hrali pritom bez vykartovaného Neymara.

Okrem Messiho sa dvakrát presadil Luis Suárez. Uruguajčan dal v posledných štyroch súbojoch šesť gólov. Jedenkrát skóroval stopér Gerard Piqué.

Výber z Messiho hetrikov v drese FC Barcelona.

Messimu na hetrik stačil úsek medzi 56. a 68. minútou. V tejto sezóne má na svojom konte už 41 gólov v 38 stretnutiach. A hranicu štyridsať presných zásahov prekonal v šiestom ročníku za sebou.

"Sústreďujeme sa na naše výkony. V konečnom dôsledku len jeden tím vyhrá ligu, len jeden pohár a len jeden Ligu majstrov. Budeme sa naďalej poctivo pripravovať, aby sme boli úspešní, keďže vieme, že súperi majú rovnaké ciele," uviedol tréner Barcelony Luis Enrique.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Messi opäť žiaril, prekonal španielsky rekord v počte hetrikov