Messi dosiahol 22. hetrik v lige, Enrique ustálil jedenástku

Messi, Suárez a Neymar.
Messi, Suárez a Neymar. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. jan 2015 o 08:53

Proti Deportivu dosiahol hetrik už aj v októbri 2012 pri výhre 5:4

LA CORUŇA. Futbalista FC Barcelona Lionel Messi sa v nedeľu tešil z 22. hetriku v La Lige, druhýkrát v kariére zaznamenal tri góly v jednom stretnutí do siete La Corune.

. Barcelona tentoraz vyhrala v La Coruni 4:0, keď si dal vlastný gól Sidnei.

Messi dosiahol v drese Barcelony vo všetkých súťažiach celkovo tridsiaty hetrik a po Telmovi Zarrovi je druhým futbalistom španielskych tímov s týmto počtom trojgólových zápasov. V prvej polovici La Ligy 2014/2015 má na svojom konte Argentínčan devätnásť presných zásahov.

"Naša hra sa neustále zlepšuje, nie je to iba o dnešnom zápase. Keď dáme prvý gól, potom sa nám vždy hrá lepšie. Veľmi nám pomohla posledná výhra nad Atléticom. Momentálne sme v tíme ako jedna veľká rodina," uviedol Ivan Rakitič.

Podľa trénera Barcelony Luisa Enriqueho si Messi počas celej sezóny udržiava vysoký štandard. Argentínčanovo predstavenie prišlo po týždni špekulácií o tom, či zostane v Barcelone aj v budúcnosti.

"Počas celej sezóny podáva skvelé výkony, jeho úroveň hry nepadá. Celé mužstvo navyše v poslednom čase zvýšilo intenzitu pri bránení. Musíme byť rovnako efektívni v útoku i obrane. Sú veci, ktoré ešte musíme zlepšiť. Ale dnešné víťazstvo nám v tom môže pomôcť," skonštatoval tréner Luis Enrique.

Kouč v posledných týždňoch neustále miešal zostavou. V La Coruni však nastúpila rovnaká jedenástka ako proti Atléticu Madrid. "Vždy si vyberám mužstvo, ktoré je v danej chvíli to najlepšie a má šancu vyhrať. Stále sa snažím, aby sme boli silnejší," priznal Enrique.

Trénera podporil aj kapitán mužstva Andrés Iniesta, podľa ktorého nie je zlé rotovanie hráčov. "Všetci v tíme sa potom cítia užitoční a dôležití. Navyše v dôležitých fázach sezóny sú všetci čerství. Všetci veríme trénerovi, že vyberá najlepšiu zostavu," tvrdí Iniesta, ktorý sa už so spoluhráčmi pripravuje na pohárové duely s Atléticom Madrid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Messi dosiahol 22. hetrik v lige, Enrique ustálil jedenástku