Medvedíci dávajú nádej košickej sálovke

Jakub Kofčák. Jeden zo spolutvorcov majstrovského úspechu juniorov Grizzly Slovakia Košice.
Jakub Kofčák. Jeden zo spolutvorcov majstrovského úspechu juniorov Grizzly Slovakia Košice. (Autor: archív J. Kofčáka)
Rudolf Rondzik|21. mar 2017 o 00:00

V metropole východu s nastupujúcou generáciou robia dobre.

KOŠICE. Súbežne s rodiacou sa šancou vrátiť Košiciam najvyššiu futsalovú súťaž výrazne rezonuje aj ďalší majstrovský titul nádejí Grizzly Slovakia v uplynulom ročníku juniorskej kategórie.

Išlo vlastne o obhajobu vlaňajšieho triumfu a tak sa iba potvrdilo, že to v metropole východu s nastupujúcou generáciou robia dobre.

„Už sú preč časy, keď základ väčšiny futsalových tímov tvorili odložení či menej úspešní futbalisti zo zelených trávnikov. Lenivej lopte a palubovke dáva prednosť stále viac mladých ľudí a tak je už väčšia šanca s nimi systematicky pracovať. V našom klube sa to opláca. Nejde iba o získané majstrovské poháre, ale najmä o to, že naši odchovanci sa stále viac uplatňujú v A tíme a výraznou mierou sa podpisujú na jeho vzostupe,“ opísal prínos „medvedíkov“ ich tréner Richard Bačo, ktorý vedie i celok dospelých.

Aj kapitán mládežníkov Tomáš Kuruc má v súčasnosti v hlave už viac prebiehajúcu baráž mužov, ale k dvojročnej úspešnej anabáze svojho tímu sa rád vracia:

„Zišli sme sa super partia. Kostru teamworku modeloval tréner tri roky. Mnohí sme pokope už aj päť rokov a tak sa naozaj dokonale poznáme. Navyše, funguje medzi nami chémia a tá je základom toho, že sme voči sebe prajní a držíme spolu. Iba tak sme sa mohli dopracovať k nevídanej, takmer dvojročnej sérii bez jedinej prehry,“ pochválil svojich súpútnikov kapitán, pre ktorého to bola posledná, piata juniorská sezóna.

Na obhajobe majstrovského titulu sa okrem neho najviac podieľali Adam Fedor, reprezentanti do 21 rokov Marek Kušnír, Jakub Kofčák, Martin Péchy, Erik Lukáč, Richard Tache i Daniel Košč.

Svoj podpis na trofeji zanechali aj mladíci Bačo, Komárek i Kuruc, ktorí si svojimi výkonmi vypýtali reprezentačné dresy do U17 na Generali Cup vo Vsetíne a Objav roku 2016 Vojtech Turek, s 27 gólmi najlepší strelec sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Medvedíci dávajú nádej košickej sálovke