Mečířa trápi forma Lacka, Česi hrajú bez Berdycha i Štěpánka

Blaž Rola.
Blaž Rola. (Autor: archív TASR/AP)
TASR|24. feb 2015 o 11:13

Tenisti Austrálie prídu na súboj Davisovho pohára do Ostravy v najsilnejšom zložení.

BRATISLAVA. Kvarteto slovenských tenistov Martin Kližan (39. vo svetovom rebríčku ATP Entry), Lukáš Lacko (88.), Norbert Gombos (122.), Igor Zelenay (150. v deblovom rebríčku) figuruje v nominácii na zápas 1. kola 1. skupiny euró-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovinsku (6. - 8. marca na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC).

V slovinskom kvartete by nemali chýbať Blaž Rola (85.), Blaž Kavčič (110.) a Janez Semrajc (284.., oficiálnu nomináciu mal kapitán hostí Blaž Trupej zverejniť v utorok popoludní.

Prvý vzájomný súboj

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 15.00. Sobotňajšia štvorhra odštartuje o 14.00, v nedeľu od 12.00 sú na programe záverečné single. Hlavným rozhodcom bude Nemec Norbert Peick, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Srbka Marija Veljovičová a Slovák Michal Varmus.

Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court. V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Slováci vlani po domácich triumfoch nad Lotyšskom a Rakúskom postúpili do baráže o svetovú skupinu, v nej však zverenci kapitána Miloslava Mečířa prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5.

Mečířa trápi Lackova forma

Kapitána Miloslava Mečířa trápi slabšia forma Lacka. "Lukáš v tomto roku vyhral iba jeden zápas na Australian Open a naposledy v Amerike trikrát prehral. Noro Gombos nešťastne prehral pár zápasov z mečbalov, bol z toho rozladený, no herne vyzerá byť v pohode."

Slovincov považuje za nepríjemných súperov. "Na harde sa v najlepšom svetle ukazoval Kavčič, ktorý odohral vlani výborné zápasy na US Open a zdolal kvalitných hráčov. Rola je skôr antukár, no má svoje zbrane, má dobre podanie aj údery od základnej čiary. Ak prídu v najsilnejšom zložení, bude to vyrovnané."

Austrálčania aj s Kyrgiosom, Česi bez Berdycha a Štěpánka

Tenisti Austrálie prídu na súboj úvodného kola Davisovho pohára do Ostravy proti Českej republike v najsilnejšom zložení. Na sever Moravy príde aj Nick Kyrgios, 37. hráč svetového rebríčka, nad štartom ktorého visel otáznik. Proti Česku budú k dispozícii tiež Lleyton Hewitt, Bernard Tomic a Sam Groth.

Stretnutie sa v ČEZ Arene v Ostrave uskutoční od 6. do 8. marca. Domáci Česi využijú Lukáša Rosola, Jiřího Veselého a dvoch nováčikov Adama Pavláska a Jana Mertla. V tíme chýbajú opory Tomáš Berdych a zranený Radek Štěpánek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mečířa trápi forma Lacka, Česi hrajú bez Berdycha i Štěpánka