Mečíř ml. aj Lacko na Slovak Open dohrali v 2. kole

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: sita)
Ondrej Gajdoš|18. nov 2010 o 21:20

Ťahákom piatkového programu na turnaji Ritro Slovak Open bude štvrťfinále Hrbatý - Kunicyn

.

BRATISLAVA. Rady slovenských tenistov na turnaji Slovak Ritro Open sa začali prerieďovať. V 2. kole skončil Miloslav Mečíř ml. a nečakane aj piaty nasadený Lukáš Lacko. V dvojhre žien sa zo šiestich slovenských tenistiek dostala do štvrťfinále len Zuzana Kučová.

Súperovi všetko vychádzalo, hodnotí Lacko

"Stefan Koubek hral veľmi dobre, všetko mu vychádzalo," povzdychol si Lacko po prehre s rakúskym ľavákom 4:6, 6:7. "Nepodarilo sa mi zahrať dôležité loptičky. Cítim sa unavený. Bol som pomalší, často mi chýbal krok byť pri lopte."

Lackovým maximom na bratislavskom challengeri zostáva vlaňajšie semifinále. Na budúci týždeň by mal ukončiť túto sezónu na turnaji v Helsinkách. "Či pôjdem do Fínska záleží od toho, ako sa budem cítiť. Čas na odhlásenie mám do piatka," doplnil 23-ročný Lacko, 84. v ATP.

Tridsaťtriročný Koubek (141. v ATP), bývalý hráč top 20, umne menil rytmus hry, dobre sa pohyboval, využíval svoje bohaté skúsenosti. Slovenskej jednotke odplatil prehru z vlaňajšieho challengeru v belgickom Monse.

Mečířa ml. zastavil Rus Kudriavcev

Mečíř ml. (333.) nestačil na Rusa Kudriavceva (171.). Za postup z kvalifikácie do druhého kola hlavnej súťaže si odnáša šek na 1830 eur a 14 bodov ho v rebríčku posunie o vyše 20 miest vyššie.

Vo štvorhre mužov vypadla vo štvrťfinále zaujímavá americko-švédska dvojica Battistone - Siljeström. Američan Brian Battistone hrá s raketou s dvoma rúčkami.

V dvojhre žien na turnaji ITF vypadli v 2. kole Čepelová, Wienerová, Hončová, Butkovská aj Kristína Kučová. V osmičke najlepších zostala už len jej staršia sestra Zuzana Kučová.

Kližan cez dva mečbaly do štvrťfinále dvojhry

Držiteľ voľnej karty Martin Kližan zvíťazil nad americkým kvalifikantom Ryanom Harrisonom za 126 minút 1:6, 6:3, 7:6 (6).

Ťahákom piatkového programu je štvrťfinálový zápas Dominika Hrbatého s Rusom Kunicynom, začne sa po 16.30 h.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále) - súhrn:

Marek Semjan (SR) - Blaž Kavčič (7-Slovin.) 6:3, 7:6 (4)

Alexandre Kudriavcev (Rus.) - Miloslav Mečíř ml. (SR) 6:4, 6:2

Richard Berankis (Litva) - Michal Przysiezny (4-Poľ.) 6:4, 3:1 - skreč, Przysiezny odstúpil

Michail Ledovskich (Rus.) - Iľja Marčenko (2-Ukr.) 7:6 (5), 7:5

Stefan Koubek (Rak.) - Lukáš Lacko (5-SR) 6:4, 7:6 (2)

Martin Kližan (SR) - Ryan Harrison (USA) 1:6, 6:3, 7:6 (6)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mečíř ml. aj Lacko na Slovak Open dohrali v 2. kole