Zlato v štafetách miešaných dvojíc získali Nóri, v štafetách triumfovali Ukrajinci

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
SITA|28. jan 2018 o 15:51

Slovensko v súťaži nemalo zastúpenie.

Otvorené ME v biatlone 2018 - výsledky:

Preteky dvojčlenných miešaných štafiet na 1x6 km a 1x7,5 km:

1.Nórsko (Thekla Brunová-Lieová, Vetle Sjaastad Christiansen)35:39,6 min (0+6)
2.Francúzsko (Julia Simonová, Emilien Jacquelin)+8,6 s (0+11)
3.USA (Susan Dunkleeová, Lowell Bailey)+9,1 (0+10)

Miešané štafety, žien na 2x6 a mužov na 2x7,5 km:

1.Ukrajina (Žuravoková, Varvynecová, Pryma, Pidručnyj)1:11:40,1 (0+6)
2.Rusko+11,7 (0+9)
3.Nórsko+33,2 (0+4)

RIDNAUN/VAL RIDANNA. Na ME v biatlone sa v talianskom stredisku Ridnaun presadilo v miešaných štafetách dvojíc Nórsko s Brun-Leiovou a Christiansenom.

Striebro si vybojovalo Francúzsko (+8,6), bronz USA (+9,1).

V poslednej disciplíne šampionátu vynikla v pretekoch miešaných štafiet naplno Ukrajina v zložení Žuravoková, Varvynecová, Pryma a Pidručnyj, s náskokom 11,7 sekundy pred Ruskom a 33,2 pred Nórskom.

Slováci v záverečnom dni ME neštartovali.

V celkovej medailovej bilancii ôsmich disciplín zvíťazilo Francúzsko 2-2-1 pred Ukrajinou 2-1-0 a Ruskom 1-2-2.

Slovenská výprava upútala na seba hlavne 4. priečkou Paulíny Fialkovej v stíhacích pretekoch a 5. Martinom Otčenášom vo vytrvalostných.

V single štafetách dvojíc začalo v optimálnom počasí najlepšie medzi 24 štartujúcimi Francúzsko, keď Simonová a Jacquelin neustále udávali tón na špici.

Pred záverečným úsekom však veľký náskok pred Nórskom nemali a tak napätie trvalo až do konca. O zlato bojovali Jacquelin a Christiansen, v "ležke" Francúz dvakrát dobíjal a Nór sa vyšvihol na čelo poradia.

V záverečnej streľbe stojmo Christiansen taktiež dvakrát dobíjal, no Jacquelin rovnako na posledný terč, náskok 13,8 sekundy bol dostatočný a Nór už neohrozene dobehol do cieľa.

Medzi 21 štartujúcimi v pretekoch miešaných štafiet na prvom úseku Nemka N. Horchlerová získala mierny náskok pred Ruskom a Švédskom.

Na druhom spadla na prvej pozícii K. Horchlerová a postarala sa o ďalší mikrosúboj Rusky Zagoruikovej a Švédky Nilssonovej.

Svojich mužských kolegov poslali do druhej polovice pretekov takmer vedno na prvom mieste. Garaničev a Stenersen sa od seba oddelili po dvoch dobíjaniach v "ležke" Garaničeva, aby sa zase spojili aj s Ukrajincom Prymom.

Následnú "stojku" zvládol najlepšie Pryma a na odovzdávke mal náskok 11,1 sekundy pred Rusom Garaničevom. V záverečnom úseku Rus Loginov vyvinul tlak na Pidručného, stratu zlikvidoval, no Ukrajinec pri poslednej stojkovej streľbe udržal pevnejšie nervy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zlato v štafetách miešaných dvojíc získali Nóri, v štafetách triumfovali Ukrajinci