Nestačilo im ani 29 gólov. Mladé hádzanárky začali ME prehrou

Momentka zo zápasu Švédsko - Slovensko.
Momentka zo zápasu Švédsko - Slovensko. (Autor: juniorky.slovakhandball/ instagram)
TASR|8. júl 2021 o 19:46

Najlepšou strelkyňou SR bola Olívia Ščípová.

ME hádzanárok do 19 rokov - skupina B

Švédsko - Slovensko 37:29 (20:12)

Zostava a góly SR: Voržáčková, Kusyová – Györiová 2, Dulinová 1, P. Pálová 4/2, N. K. Sedláčková, Pénzes 3, Polievková 1, Timková, Barbora Lancz 6/2, Zsákovics 1, K. Paulínyová 2, Bírová, Ščípová 7, D. M. Vargová 1, Dvorščáková 1

Najviac gólov Švédska: Axnerová 6/3, Peterssonová Bergstenová a Johanssonová po 4

Rozhodovali: Duplijová a Pobedrinová (obe Ukr.)

CELJE. Slovenské hádzanárky prehrali v úvodnom zápase B-skupiny ME hráčok do 19 rokov s reprezentantkami Švédska 29:37.

Severanky si vypracovali rozhodujúci náskok v prvom polčase, ktorý vyhrali 20:12. Slovensky v druhej polovici zabrali, dokázali skorigovať na rozdiel štyroch gólov, ale napokon už nedokázali viac zdramatizovať duel.

"V zápase s favoritkami turnaja nás zastihli dve hluché fázy. Prvá prišla v prvom polčase, keď sme nepremieňali ani čisté šance a súper nám dával ľahké góly, ktorými si vypracoval náskok. Bojovali sme však ďalej, zlepšenou obranou, zákrokmi brankárky, gólmi z protiútokov i na postavenú obranu sme sa dotiahli. 

Potom sme sa však opäť nevyvarovali výpadku, Švédky kontrovali zápas a opäť nám odskočili. Dievčatám však ďakujem za výkon, máme sa od čoho odraziť.

Keď nám vyjde dobrý deň, každá jedna zahrá na hranici svojich možností, sme schopní zdolať aj silnejšieho protivníka. Proti Rusku sa pokúsime podať ešte lepší výkon," povedal tréner Michal Lukačín pre web slovakhandball.sk. 

Slovenky odohrajú v B-skupine iba dva zápasy po tom, ako hádzanárky Portugalska vyradil koronavírus v tíme. Druhý duel proti favorizovaným Ruskám je na programe v piatok 9. júla od 17.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Nestačilo im ani 29 gólov. Mladé hádzanárky začali ME prehrou