Tottenham prepustil trénera Pochettina, skončili aj jeho asistenti

Dnes už bývalý tréner Tottenhamu Hotspurt Mauricio Pochettino.
Dnes už bývalý tréner Tottenhamu Hotspurt Mauricio Pochettino. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. nov 2019 o 21:22

Na lavičke tímu bol až päť rokov.

LONDÝN. Tréner Mauricio Pochettino skončil na lavičke anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur len päť mesiacov po tom, čo priviedol "kohútov" do finále Ligy majstrov.

"Vedenie klubu v utorok uvoľnilo trénera Mauricia Pochettina a jeho tím Jesusa Pereza, Miguela D'Agostina a Antoniho Jimeneza," informuje agentúra AFP.

Futbalisti Tottenhamu aktuálne figurujú až na štrnástej priečke najvyššej súťaže a práve slabé výkony v lige stáli Pochettina post trénera.

Štyridsaťsedemročný tréner prišiel do Tottenhamu v roku 2014 zo Southamptonu a z klubu spravil pravidelného účastníka v Lige majstrov. V uplynulom ročníku ho doviedol až do finále, kde Spurs prehrali s Liverpoolom 0:2.

Výkony v domácej lige však klesali už od februára a Tottenham v prebiehajúcej sezóne dokázal vyhrať z 12 duelov len tri. Na štvrté miesto tabuľky stráca už jedenásť a na prvý Liverpool dokonca 20 bodov.

"Toto rozhodnutie sa nerodilo vôbec ľahko a ani rýchlo. Žiaľ, domáce výsledky v závere minulej a v prebiehajúcej sezóne sú veľké sklamanie. Je na správnej rade, aby robila ťažké rozhodnutia.

Toto bolo veľmi ťažké, keďže sme s Pochettinom a jeho tímom prežili krásne časy, ale myslíme si, že je to v najlepšom záujme klubu," povedal riaditeľ klubu Daniel Levy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tottenham prepustil trénera Pochettina, skončili aj jeho asistenti