Bero: Som extrémne sklamaný, futbal nechcem ani vidieť

Matúš Bero.
Matúš Bero. (Autor: TASR)
Sportnet|2. jún 2021 o 12:25

Matúš Bero má za sebou najlepšiu sezónu v kariére.

BRATISLAVA, WINDISCHGARSTEN. Patril medzi hráčov, ktorí prišli z klubu do reprezentácie psychicky výborne pripravení.

Matúš Bero podával v holandskej Eredivisie pravidelne spoľahlivé výkony, často bol lídrom tímu Vitesse Arnhem a dostával najlepšie hodnotenia spomedzi Slovákov hrajúcich v zahraničných súťažiach.

Skvelú formu si chcel preniesť a dokázať aj na EURO 2020. Tréner Štefan Tarkovič ho však nevybral medzi najlepších 26 hráčov. 

"Veľmi ma to mrzí, nebudem klamať. Som extrémne sklamaný," prezradil svoje pocity pre RTVS Matúš Bero, keď opúšťal reprezentačný zraz v rakúskom Windischgarstene.

Najlepšia sezóna na nomináciu nestačila

Jeho klub skončil v tabuľke Eredivisie na fantastickom štvrtom mieste, predbehol Boženíkov Feyennord či Suslovov Groningen. Priamo sa tak kvalifikoval do Konferenčnej ligy.

"Posledná sezóna bola asi najlepšia v mojej kariére. Možno nebola taká gólová, ale z pohľadu úspešnosti súbojov, odoberania lôpt či klubových úspechov bola rozhodne najúspešnejšia," hodnotil Bero, pre ktorého sa sezóna nečakane skončila.

Sám rátal s tým, že Slovensku pomôže na európskom šampionáte. Mnohí odborníci s ním pred záverečnou nomináciou v tíme počítali. Mýlili sa.

Prednosť dostali Juraj Kucka, Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Ján Greguš a tiež Jakub Hromada, ktorý v marci v reprezentácii debutoval. So Slaviou mal tiež skvelú sezónu.

"Futbal teraz absolútne nebudem sledovať. Možno až keď chalani začnú na šampionáte, ale dovtedy si určite nepozriem ani jeden zápas. Nič spoločné s futbalom nechcem ani vidieť," dodal sklamane v rozhovore pre RTVS.

"Možno čas a nejaký pobyt v horách mi pomôže," zakončil so strojeným úsmevom.

Tarkovič: Bolo to najťažšie rozhodnutie

Okrem Bera sa neušla zo širšieho kádra miestenka ani zranenému útočníkovi Davidovi Strelcovi, ľavému krajnému obrancovi Jakubovi Holúbekovi či nováčikovi Erikovi Jirkovi.

Ani jeden neodohral v reprezentácii toľko, čo Bero. Nielen preto bolo rozhodnutie v jeho prípade pre reprezentačného trénera najťažšie.

„Oznamoval som mu to aj pred piatimi rokmi. Teraz to bolo opäť. Oznámiť to hráčom, pozerať sa im do očí, nie je to jednoduché," pokračuje Tarkovič.

„Jeho reakcia bola adekvátna. Má pocit, že odohral najlepšiu sezónu v Holandsku. Je to frustrujúce a môže cítiť subjektívnu krivdu,“ doplnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Bero: Som extrémne sklamaný, futbal nechcem ani vidieť