Dúbravka skoro inkasoval kuriózny gól, fanúšikovia z neho šaleli

Slovenský brankár Martin Dúbravka v drese Manchestru United.
Slovenský brankár Martin Dúbravka v drese Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. dec 2022 o 22:55

V drese United prvýkrát vychytal čisté konto.

MANCHESTER. Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka nastúpil vo farbách Manchestru United v druhom súťažnom dueli a druhýkrát zvíťazil.

V zápase Anglického ligového pohára sa rodák zo Žiliny podieľal na postupe do štvrťfinále, keď pri výhre nad Burnley 2:0 vychytal čisté konto.

Skóre otvoril v 27. minúte strelou z tesnej blízkosti Christian Eriksen a v 57. minúte pridal gólovú poistku po individuálnej akcii Marcus Rashford.

Do základnej zostavy sa dostal Slovák aj v predošlom pohárovom kole, v ktorom síce dvakrát inkasoval, ale "červení diabli" zdolali hráčov Aston Villy 4:2.

Tentokrát nemal veľa práce, keďže hostia iba raz mierili do priestoru troch žrdí. Sedemkrát bránu súpera minuli a tri pokusy hráči United zblokovali.

Podľa špecializovaného portálu SofaScore mal Dúbravka 50 dotykov s loptou, 86-percentnú úspešnosť prihrávok a dostal známku 7,4.

V jednej situácii ho zachránili spoluhráči. Dúbravka nereagoval najlepšie na center z ľavej strany a trochu nešikovným zákrokom takmer poslal loptu do vlastnej brány. Na bránkovej čiare však pohotovo zasiahol Casemiro.

VIDEO: Nepodarený zákrok Martina Dúbravku

Tento moment slovenského brankára zneistil a následne mal problém aj s "malou domov". Situáciu však našťastie pre klub z Old Trafford ustál.

Napriek tomu sa nevyhol kritike fanúšikov, ktorí sa do neho na sociálnej sieti poriadne obuli. "Dúbravka hrá proti nám," napísal fanúšik Manchestru.

"Dúbravka musí ísť naspäť tam, odkiaľ prišiel," takto znel ďalší komentár.

Iný fanúšik zase ironicky napísal, že slovenský brankár je opitý, mnohí ho už nechcú vidieť chytať za Manchester United a ďalší kritizujúci fanúšik sa pýtal, či je Dúbravka vôbec profesionálny futbalista.

Pridal sa aj bývalý nórsky futbalista Jan Åge Fjørtoft:

"Toto je mizerná hra od brankára. Zaujímalo by ma, prečo je De Gea na lavičke. Na MS nehral a dlho nehral. Možno mu tento zápas sľúbili."

Už skôr si postup medzi osmičku najlepších tímov vybojoval napríklad aj bývalý Dúbravkov zamestnávateľ Newcastle United. Osemfinálový program vo štvrtok uzavrie atraktívny duel medzi Manchestrom City a Liverpoolom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Dúbravka skoro inkasoval kuriózny gól, fanúšikovia z neho šaleli