10.12.2022 | Štvrťfinále
10.12.2022 | Štvrť.
1 - 0
(1:0)

Ronaldo sa lúči s MS. Maroko prekvapivo vyradilo favorizované Portugalsko

Cristiano Ronaldo Portugalsko nespasil. Maroko prekvapivo postupe do semifinále.
Cristiano Ronaldo Portugalsko nespasil. Maroko prekvapivo postupe do semifinále. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|10. dec 2022 o 17:57 (aktualizované 10. dec 2022 o 19:34)

Maroko dnes zdolalo Portugalsko v zápase štvrťfinále MS vo futbale 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS vo futbale 2022 - štvrťfinále

Maroko - Portugalsko 1:0 (1:0)

Gól: 42. En-Nesyri

Rozhodovali: Tello – Brailovsky, Chade (všetci Arg.)

ŽK: Dari - Vitinha

ČK: 90.+3 Cheddira (Mar.) po 2 ŽK

44.198 divákov

Maroko: Bounou – Hakimi, El Yamiq, Saiss (57. Dari), El Idrissi – Ounahi, Amrabat, Amallah (65. Cheddira) – Boufal (82. Jabrane), En-Nesyri (65. Benoun), Ziyech (82. Aboukhlal)

Portugalsko: Costa - Dalot (79. Horta), Pepe, Ruben Dias, Guerreiro (51. Cancelo) - B. Silva, R. Neves (51. Ronaldo), Otávio (69. Vitinha) - B. Fernandes, Ramos (69. Leao), Joao Felix

DAUHA. Futbalisti Maroka prekvapivo postúpili do semifinále MS vo futbale 2022. V štvrťfinálovom zápase porazili favorizované Portugalsko 1:0.

Hviezdny Cristiano Ronaldo sa do zápasového diania dostal po polčase, no ani on nepomohol svojmu tímu prebojovať sa medzi najlepšie štyri tímy sveta.

VIDEO: Jediný gól zápasu Maroko - Portugalsko strelil En-Nesyri

Futbalisti Maroka sa stali tretími semifinalistami MS v Katare. V súboji o účasť vo finále sa stretnú s úspešnejším tímom z dvojice Anglicko - Francúzsko.

Maroko je historicky prvý africký tím v semifinále svetových šampionátov.

Pavúk MS vo futbale 2022

Priebeh zápasu Maroko - Portugalsko

I. polčas:

V pozícii favorita boli Portugalci, v ktorých základnej zostave opäť chýbal Cristiano Ronaldo. Maročania však od úvodu pôsobili kompaktne a prispeli k pútavému dianiu prvého polčasu.

Portugalský tím mal v prvom polčase loptu častejšie vo svojej moci, snažil sa diktovať hru, ale Maročania si dávali pozor na defenzívu a hrozili z brejkov. Ako prví sa do šance dostali Portugalci, keď Joao Felix po rýchlej akcii hlavičkou zamestnal brankára Bounoua.

Podobným spôsobom zakončenia krátko na to odpovedali Maročania, ale ani En-Nesyri nebol úspešný. Marocký útočník sa k hlavičke dostal aj v 26. minúte, ale loptu poslal mimo bránky.

V 42. minúte sa Maročania dostali k ofenzívnej akcii, El Idrissi odcentroval do šestnástky, v ktorej En-Nesyri vyťažil zo zaváhania brankára Costu aj nevýrazného bránenia Rubena Diasa a hlavičkou otvoril skóre - 1:0.

Portugalci boli blízko k vyrovnaniu už v následnej akcii, ale strieľaný center Fernandesa trafil iba hornú žŕdku.

II. polčas:

V 51. minúte bolo rušno pred portugalským brankárom po centri Ziyecha a hlavičke Ounahiho, ale brankár Costa si poradil. V druhom polčase mali Portugalci ešte výraznejšiu prevahu v držaní lopty, ale nebolo im to nič platné.

V ich hre chýbal moment prekvapenia a do výraznejších gólových príležitostí sa nevedeli dostať kombináciami ani po centroch.

Ronaldo nastúpil v 52. minúte na rekordný 196. zápas v národnom tíme a po polhodine hry v ofenzívnej akcii prihral Joaovi Felixovi, ktorého strelu zmaril pohotový Bounou.

V nadstavenom čase sa Ronaldo dostal k pohotovej strele, ale ani on neprekonal brankára Maroka.

Maročan Cheddira dostal v nadstavenom čase dve žlté karty, ani krátka presilovka však Portugalcom nepomohla. Skóre nezmenil ani nábeh portugalského kapitána Pepeho na center Cancela.

Hlasy po zápase

Walid Regragui, tréner Maroka: "Je to historický deň pre africký futbal. Som veľmi, veľmi šťastný, že sme dokázali zdolať silné Portugalsko. Mali sme problémy so zostavou, pre zranenia nám vypadli dvaja obrancovia, no hráči dali do toho všetko."

Abdelhamid Sabiri, stredopoliar Maroka: "Je to neuveriteľný pocit. Nikto si nemyslel, že by sme to mohli dokázať. Turnaj berieme zápas po zápase. Chceme zvíťaziť v každom stretnutí a aj do dnešného sme išli s týmto cieľom."

Sofyan Amrabat, stredopoliar Maroka: "Je to neuveriteľné. Som taký hrdý na náš tím. Je to ako sen, sme v semifinále. Zaslúžime si to na tisíc percent za to ako bojujeme. Hráme. srdcom pre našu krajinu a pre našich ľudí."

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Myslím si, že nebolo fér, že sme prehrali, ale taký je futbal. Sme sklamaní, pretože sme si mysleli, že by sme sa mohli dostať do finále a zvíťaziť tam."

/zdroj: AFP/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ronaldo sa lúči s MS. Maroko prekvapivo vyradilo favorizované Portugalsko