Akcionár Golden State dostal polmiliónovú pokutu za jeden strkanec

Kyle Lowry po tom, čo ho funkcionár strkol.
Kyle Lowry po tom, čo ho funkcionár strkol. (Autor: TASR)
SITA|7. jún 2019 o 11:20

Mark Stevens strkol do hráča Kyla Lowryho.

OAKLAND. Strčenie do Kyla Lowryho počas tretieho zápasu finálovej série NBA medzi Torontom a Golden State vyšlo Marka Stevensa poriadne draho.

Akcionár a člen výkonného výboru tímu Golden State Warriors dostal od vedenia súťaže pokutu 500-tisíc USD a k tomu jednoročný trest zákazu vstupu na súťažný basketbal v NBA. Rozhodnutie o treste prišlo krátko po tom, čo sa rozohrávač Toronta Lowry verejne vyjadril, že "Stevens by nemal byť naďalej súčasťou tejto súťaže."

"Správanie pána Stevensa nereflektuje štandardy, ktoré sme si nastavili a snažíme sa dodržiavať v našej organizácii. Sme maximálne sklamaní z toho, čo sa stalo a chceme sa ospravedlniť Kylovi Lowrymu ako aj celej organizácii nášho súpera Toronto Raptors," píše sa v stanovisku vedenia Golden State Warriors.

Lowry sa v zápale boja pokúšal zasiahnuť unikajúcu loptu, a tak sa nevyhol kontaktu s ľuďmi sediacimi na sedadlách v blízkosti hracej plochy. Enormná snaha súperovho hráča sa zjavne nepáčila vedľa sediacemu Stevensovi, ktorý doňho vedome "šťuchol".

Lowry neskôr povedal, že Stevens bol k nemu aj vulgárny, príslušnú frázu mal zopakovať dokonca štyri razy. Krátko po incidente Stevens opustil basketbalovú arénu v Oaklande v sprievode človeka z bezpečnostnej služby.

"Hnevá ma, že z tohto incidentu sa stala titulná téma finálovej série. Finále je predsa o zábave, súťaživosti a radosti z hry. Je smutné, že sa to vôbec stalo," vyjadril sa Lowry.

Stav finálovej série je 2:1 na zápasy pre Toronto. Štvrtý súboj je na programe v piatok (na Slovensku 3.00 h SELČ v sobotu nadránom) opäť v Oaklande, teda v domácom prostredí Golden State.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Akcionár Golden State dostal polmiliónovú pokutu za jeden strkanec