Mark Messier vyzdvihol Chárovo líderstvo

(Autor: SITA/AP)
SITA|7. jún 2011 o 09:55

Zdeno Chára sa dostal medzi finalistov na Cenu Marka Messiera.

BOSTON. Kapitán Boston Bruins Zdeno Chára sa stal finalistom Ceny Marka Messiera pre hokejistu s najvýraznejšími líderskými schopnosťami v NHL. Bývalý skvelý hokejista Mark Messier pred tretím finále Stanleyho pohára oznámil, že na ocenenie kandidujú aj Shane Doan z Phoenixu a Nicklas Lidström z Detroitu.

Ocenenie dostáva hráč, ktorý je skutočným lídrom na ľade, v kabíne a v klubovej komunite. O konečnej nominácii rozhodovali predstavitelia jednotlivých tímov a ligy a prihliadalo sa aj na názor fanúšikov.

"V prvom rade chcem zdôrazniť, že som veľkým fanúšikom Zdena. Obľúbil som si ho od prvého momentu, keď sa objavil v tejto súťaži v drese NY Islanders. Nemyslím si, že sa v lige nachádza hráč, ktorý sa zlepšil viac ako on," vyjadril sa Mark Messier na adresu trenčianskeho rodáka. Legendárny útočník potom vyzdvihol Chárov prínos pre organizáciu Bruins. "Jeho príchodom do Bostonu odštartoval klub program prestavby. Ako vidíte, teraz bojujú o Stanleyho pohár. Zdeno predstavuje mix neuveriteľnej výšky, sily a talentu. A to najdôležitejšie z hľadiska líderstva je oddaným vodcom Bostonu na ľade i mimo neho," doplnil pre nhl.com.

Chára je nominovaný aj na najlepšieho obrancu

Šesťnásobný najlepší obranca súťaže, Švéd Lidström prevzal v Detroite kapitánsku úlohu od Steva Yzermana v roku 2009 a pred tromi rokmi doviedol Red Wings k zisku Stanleyho pohára. Kanadský krídelník Doan strávil celú svoju doterajšiu kariéru vo farbách Phoenixu a je jediným pamätníkom zo súčasného kádra, ktorý zažil sťahovanie organizácie z Winnipegu do arizonskej púšte. Kapitánom Coyotes je od roku 2003.

"Je pre mňa veľkou cťou, že som bol nominovaný na túto cenu. Vždy, keď vaše meno spomenú v súvislosti s Markom Messierom, je to neuveriteľná pocta. Rád by som pogratuloval Zdenovi a Nicklasovi, že boli tiež nominovaní na toto výnimočné ocenenie. Obaja sú skvelými lídrami," odkázal svojim konkurentom Doan, ktorého citoval denník Montreal Gazette.

Meno držiteľa ocenenia oznámia 22. júna počas galavečera NHL v Las Vegas. Chára bude v meste kasín netrpezlivo čakať, či nedostane aj trofej pre najlepšieho obrancu súťaže, kde tiež kandiduje.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mark Messier vyzdvihol Chárovo líderstvo