Mark Messier sa vracia do NHL ako funkcionár

Mark Messier
Mark Messier (Autor: TASR/AP)
SITA|16. aug 2009 o 18:39

Legenda zámorských hokejových klzísk Mark Messier sa vráti do svojho niekdajšieho pôsobiska - tímu NHL New York Rangers, kde bude pôsobiť vo funkcii špeciálneho asistenta.

NEW YORK. Legenda zámorských hokejových klzísk Mark Messier sa vráti do svojho niekdajšieho pôsobiska - tímu NHL New York Rangers, kde bude pôsobiť vo funkcii špeciálneho asistenta prezidenta a generálneho manažéra klubu Glena Sathera. Informovalo o tom americké periodikum New York Post.

"Som neskutočne nadšený príležitosťou vrátiť sa aj s rodinou do New Yorku, budem sa učiť od Glena a pritom pracovať pre Rangers. Naučím sa ako funguje hokejový biznis a celé zákulisie profesionálneho klubu," nechal sa počuť 48-ročný Kanaďan, ktorý bol súčasťou kádra "jazdcov" desať sezón a v roku 1994 s mužstvom získal hokejový svätý grál Stanley Cup.

"Myslím si, že mám vynikajúci čuch na talentovaných hráčov, ale uvedomujem si, že sa stále ešte musím naučiť mnoho vecí, o ktorých som doteraz nemal ani potuchu. Do manažmentu Rangers však určite prinesiem novú perspektívu získanú počas 25-ročnej kariéry aktívneho hráča. Viem totiž, čo hokejista potrebuje na to, aby uspel v prostredí enormného tlaku," uzavrel rodák z Edmontonu.

V súvislosti s Messierovou budúcnosťou sa uvažovalo aj o eventuálnej funkcii hlavného trénera druhého klubu, ktorého je ikonou - Edmonton Oilers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mark Messier sa vracia do NHL ako funkcionár