Mariána Hossu vyhlásili za druhú hviezdu týždňa

Marián Hossa (vpravo) sa teší so spoluhráčom Chrisom Cheliosom.
Marián Hossa (vpravo) sa teší so spoluhráčom Chrisom Cheliosom. (Autor: FOTO - SITA/AP)
SITA|9. feb 2009 o 19:46

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa stal druhou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej profesionálnej NHL.

NEW YORK. Tridsaťročný odchovanec trenčianskeho hokeja sa do výberu troch najlepších hráčov dostal druhýkrát v sezóne 2008/09. Za prvú hviezdu vyhlásili brankára Los Angeles Kings Jonathana Quicka, treťou bol obranca Washingtonu Mike Green.

Hossa si nomináciu vyslúžil vynikajúcimi výkonmi v drese mužstva Detroit Red Wings, v uplynulom týždni nazbieral 7 kanadských bodov za šesť gólov a jednu asistenciu. "Červené krídla" zaznamenali štyri víťazstvá a za lídrom Západnej konferencie San Jose zaostávajú už len o dva body. Po dva góly dosiahol v stretnutiach proti St. Louis a Phoenixu, po jednom presnom zásahu pridal v dueloch proti Edmontonu a Pittsburghu. V priebehu minulého týždňa pokoril starší z bratov Hossovcov tridsaťgólovú hranicu, čo sa mu podarilo už siedmykrát z posledných ôsmich súťažných ročníkov.

Quick v troch minulotýždňových dueloch priviedol "kráľov" k trom víťazstvám, keď zneškodnil 95 zo 100 striel súperov. V zápase proti Ottawe dosiahol tretí shutout. V hodnotení brankárov - nováčikov figuruje s desiatimi víťazstvami na treťom mieste.

Honor tretej hviezdy patrí 23-ročnému kanadskému obrancovi Washingtonu Greenovi po druhý raz v rade. V minulom týždni si konto vylepšil o sedem bodov (4 góly a 3 asistencie) a stal sa prvým bekom do 25 rokov v histórii NHL, ktorému sa podarilo streliť gól v šiestich dueloch v rade. Zároveň sa prepracoval na čelo produktivity obrancov celej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mariána Hossu vyhlásili za druhú hviezdu týždňa